|

G20 topu ayağımızda

G20 Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek olan Türkiye, küresel ticaretin yüzde 75’ini gerçekleştiren devler ligine 1 yıl boyunca yön verecek. “Böylesi fırsat 20 yılda bir gelir” ortak görüşünde birleşen farklı sektörlerin temsilcileri ise “Top ayağımızda ve iş dünyası hükümetin yanında” mesajı verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:01 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak

G20 Dönem Başkanlığı’nı devralan Türkiye; hazırlıkları hızlandırdı. Komite başkanı ve üyelerinin katıldığı toplantıda ortak yol haritasının hazırlandığı ifade edildi. G20’nin iş dünyası ayağı olan B20 ilk toplantısını İstanbul’da yaptı. “Böylesi fırsat 20 yılda bir gelir” ortak görüşünde birleşen iş dünyası “Top ayağımızda ve iş dünyası hükümetin yanında” mesajı verdi.


Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda ev sahipliği yaptığı NATO Zirvesinden sonra ikinci en büyük organizasyona ev sahipliği yapacağını anlatan Busibess 20 (B20) Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin bir yıl boyunca dünya gündeminin belirlenmesine ev sahipliği yapacağına dikkat çekti.

DEVLER LİGİNİN BAŞKANI OLUYORUZ

Küresel hasılanın yüzde 85’ine sahip, dünya genelinde toplam ticaretin yüzde 75’ini gerçekleştiren devler ligine 1 yıl boyunca Türkiye yön verecek. “İşte biz de bu yıl, devler liginin başkanı oluyoruz” diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, konunun önemini şu sözlerle belirtti: “Bu durum, önümüzdeki bir yıl boyunca, tüm dünyayı etkileyecek ekonomik ve sosyal kararların Türkiye önderliğinde alınacağı ve ülkemizin dünya liderlerini ve karar alıcılarını buluşturan bir merkeze dönüşeceği anlamına geliyor.”

Üstüne para versek böyle tanıtım yapılamaz

“Türk şirketleri en iyi biçimde kendini göstermeli. Üstüne para versek böyle bir tanıtım yapamayız” sözleriyle şirketlere önemli görevler düştüğünün altını çizen Hisarcıklıoğlu,  “B20’yi böylesine önemli kılan; çözüm yolları üreten ve bunları G20 liderlerine sunan bir mekanizmaya sahip olması” dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “B20, 2010’dan beri, dünyanın en büyük firmalarının CEO’larını ve küresel piyasalara atılmayı hedefleyen şirketlerin üst düzey yöneticilerini buluşturuyor. Bizim hedefimiz, Türkiye’yi dünyanın dört bir yanından gelen şirketlerin buluşma noktası haline getirmektir. Türk iş dünyasının uluslararası arenada kendini tanıtması için tarifsiz bir olanak.” 


KOBİ’ler ilk kez küresel arenada

Hisarcıklıoğlu, B20 olarak dünyanın farklı bölgelerinde organizasyon düzenleyeceklerini söyledi. İlk defa B20 Türkiye olarak KOBİ’ler ve Girişimcilik üzerine bir görev gücü oluşturduklarını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ekonomisinin yüzde 99’u KOBİ’lerin gücü ile ilerleyen bir ülke olarak bunu bir borç bildik. Türk firmalarının B20’deki konumunu güçlendirmek için Türkiye’nin önde 
gelen 100 firmasının yöneticilerinden oluşan 'İş Dünyası Liderleri Forumu'nu hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
#G20
#Türkiye
#B20
9 yıl önce