|

Gaziantep Turkcell'le akıllı şehir oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:48 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Turkcell'in Gaziantep'te hayata geçirdiği 'Akıllı Şehir' projesinde atılması planlanan yeni adımlar dün açıklandı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı tanıtım toplantısında, Turkcell teknolojisi ile Gaziantep'te yaşanan dönüşüm ve ilerleyen dönemde yapılacaklar masaya yatırıldı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Şehir Gaziantep” projesi kapsamında özellik son bir yıldır hummalı bir çalışma yürütüyor. Gaziantep'in tam anlamıyla bir 'Akıllı Şehir'e dönüştürülmesi için Turkcell, Turkcell Superonline ve Turkcell Global Bilgi tarafından geliştirilen çözümler kullanılıyor. Hayata geçirilen tüm uygulamalarla birlikte Gaziantep'te yıllık 30 milyon TL'lik bir tasarruf sağlandı. Özellikle elektrik ve su idaresinde kullanılan teknoloji sayesinde daha fazla tasarruf elde edilmesi tasarlanıyor.


Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, Turkcell'in teknoloji ve inovasyona dayalı kalkınma hedefiyle geliştirdiği çözümlerin Gaziantep'te yeni bir boyut kazandığını söyledi.


#Gaziantep
#akıllı kent
#Turkcell
9 yıl önce