|

"Gazze yeniden inşa edilecek"

Filistin Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Muhammad Mustafa, hükümet olarak istihdam yaratacak ekonomik kalkınma için çalıştıklarını belirterek, "Gazze'nin yeniden inşası konusunda yolumuz çok uzun, zira yıkıntı çok büyük ama bu görevi yerine getireceğiz" dedi.

Yeni Şafak
15:26 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 13:37 - 25/11/2014 Salı
AA

Muhammad Mustafa, "4. Uluslararası Filistin İş Forumu"nda (PBF) gelecek günlerde 3 önemli meseleyi konuşmaları gerektiğini söyledi.


Bu 3 sorunu, "Siyasi genel durumumuz, Filistin ekonomisinin öncelikleri, Gazze'nin yeniden imar edilmesi" olarak açıklayan Mustafa, tüm zorluk ve hayal kırıklıklarına karşın artık bugünden sonra Filistin'deki sömürüyü yenmelerinin mümkün olduğunu belirtti.


Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananların dünyayı şaşkına çevirdiğini dile getiren Mustafa, "İsrail'in etnik ayrımcılığı ortada, bağımsızlık Allah'ın izniyle gelmekte ama daha fazla çaba göstermek gerekiyor. Belki Filistin Birliği'ni oluşturmak en büyük önceliklerden biri olmalı" dedi.


Bakan Muhammad Mustafa, hükümetin hala vatandaşa iş sağlayacak ekonomik kalkınma için uğraştığını dile getirerek, Filistin'de çok sayıda başarı hikayesi olduğundan bahsetti.


Gazze'nin yeniden inşasına ilişkin "Yolumuz çok uzun zira yıkıntı çok büyük ama bu görevi yerine getireceğiz" diyen Bakan Mustafa şöyle devam etti:


"Gazze'nin yeniden imarının 3 ekseni var. Birincisi tekrar imar için gerekli finansmanın sağlanması. Sorumluluk her ne kadar İsrail'e ait ise de Araplar başta olmak üzere diğer uluslararası finansörler büyük meblağlar vadetti. İkincisi, gerekli inşaat malzemelerini içeri sokabilmek, üçüncü konu ise bu çerçevede imar programının uygulanması. Filistinhükümetinin elinde büyük bir plan var. Filistin hükümeti olarak tekrar imar için uğraşıyoruz, çalışıyoruz. İşgalden dolayı çok iyi bir ortam olduğu söylenemez ama Filistin'e yatırım için davet sunmak istiyorum. Filistin'de riske göre kazanımlar da var, biz hükümet olarak sizinle çalışmaya hazırız."


PBF Başkanı Dr. Abu Obalda Khairi Hafız da Filistin'deki küçük ve orta ölçekli şirketlere destek amacıyla bir fon oluşturulacağını ve Filistin'li iş adamları olarak bu fona destek vereceklerini, bu fon çerçevesinde Filistin halkını tüketiciden üretici konuma getirmek istediklerini anlattı.

#gazze
#filistin
#iş formu
9 yıl önce