|

Geçici personele kadro müjdesi

İha
00:00 - 14/03/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 14/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Geçici personele kadro müjdesi
Geçici personele kadro müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 244 bin civarındaki geçici işçi statüsünde çalışanlardan 218 bin 733'ünün daimi kadroya alınacağını, 26 bin çalışanın ise kapsam dışı bırakıldığını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçici işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili tasarısı görüşülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, komisyonda yaptığı konuşmada, tasarı hakkında bilgi verirken 244 bin civarındaki geçici işçi statüsünde çalışanlardan, 218 bin 733 geçici işçinin daimi kadroya alınacağını, 26 bin çalışanın ise kapsam dışı bırakıldığını açıkladı. Geçici İşçilerin Kadroya Alınmasına İlişkin Kanun Tasarı görüşmelerinde konuşan Başesgioğlu, "Bu tasarının önünde yatan felsefe şudur. Bundan sonra kamuda istihdam şekillerini netleştirmek ve geçici işçi uygulamasını mevzuatımızdan çıkartarak. Bundan böyle kamuda istihdam edileceklerin daimi işçi kadro statüsünde ve mevsimlik kampanya, yangın işçisi olarak çalıştırılmalarını sağlamak üzere böyle bir düzenlemeyi yapmış bulunmaktayız. Bundan önceki yıllarda da buna benzer düzenlemeler yapılmıştır. Örneğin 2002 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla KİT'lerde 12 ay istihdam edilen geçici işçilere daimi kadro verilmiş. Bundan 34 bin çalışan yararlanmıştır" dedi.

Bu konuda kamuda geçici işçi statüsünde çalışan işçilerin sayısının yaklaşık 244 bin civarında olduğunu belirten Başesgioğlu, bu düzenlemeyle birlikte 244 bin çalışandan 218 bin 733 adet çalışanın daimi kadroya alınacağını söyledi. Başeskioğlu, açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

KİMLER KADROYA ALINACAK

"Bu düzenleme, 6 ve daha fazla süreyle istihdam edilen işçileri kapsıyor. Geriye kalan 6 aydan daha az istihdam edilen 26 bin kamu işçisi ise bu düzenlemeden yararlanamayacak. Çünkü onların çalışma süreleri 6 ay ve altındadır. Tabiatı gereği kampanya ve mevsimlik işlerinde çalışmış olduklarından dolayı bu sayıya dahil edilmemişlerdir. Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunlarla kurulan kuruluş ve teşekküller ile hizmetlerini genel bütçenin transferinden yardım olarak yürüten kamu kurum ve kuruluşları. İkinci kategoride, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları var. Üçüncü kategoride ise il özel idareler, belediyeler bunların kurdukları veya üye oldukları mahalli idare birlikler ve işletmeleri. Bu kapsamdaki kuruluşlarda 2006 yılı içerisinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonunda 6 ay daha fazla süreyle çalışan geçici işçileri kapsıyor. Bu değişiklikle çalışanların ücretlerinde herhangi bir artış olmayacak. "




17 yıl önce