|

Global yatırımının % 20'si Türkiye'de

Media Markt, bu yıl dünya genelindeki 50 mağaza açılışının 10'unu Türkiye'de gerçekleştirdi. 2015'te 10 mağaza daha açacaklarını belirten Media Markt Türkiye CEO'su Gürcan, 'Grubun bu yılki global yatırımının % 20'si Türkiye'ye yapılıyor. Türkiye'den gitmiyoruz' dedi.

Çağlar Çağatay
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 21:40 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Global yatırımının % 20'si Türkiye'de
Global yatırımının % 20'si Türkiye'de

Dünyada 15 ülkede hizmet veren Alman teknoloji perakende devi Media Markt, yabancı perekande şirketlerinin Türkiye'de tutunamadığı algısını kırmak için Türkiye'deki yatırımlarına farklı konsept ve yeniliklerle hız vermeyi planlıyor. Bu yıl Türkiye'de 10 mağaza açtıklarını ve gelecek yıl da 10 mağaza daha açmayı hedeflediklerini belirten Media Markt Türkiye CEO'su Bülent Gürcan, 'Grubun bu yılki Global yatırımının yüzde 20'si Türkiye'ye yapılıyor. Türkiye'den gitmiyoruz, daha da büyümek için mağaza açıyoruz. Türkiye için umudumuz var ve bunun için yatırımlarımız sürecek' dedi. CEO Gürcan, önümüzdeki yıl için e-ticarette yeni yatırımlar öngördüklerini de dile getirdi.

SEKTÖR BU YIL % 10 BÜYÜR

Sektörün 10 milyar euroluk hacme sahip olduğunu belirten Gürcan, 2014 yılında Media Markt Türkiye'nin teknoloji perakendeciliği pazarında 4 katı büyüdüğüne de dikkat çekti. Elektronik market pazarında geçen yıl sektörün yüzde 23 büyüdüğünü aktaran CEO Gürcan, 'Bu yıl ise daralma yaşandı. Kur farkı bizde olumsuz etki yarattı. Sektör bu yılı yüzde 8-10 arasında büyüme ile kapatır diye öngörüyoruz. 2015'te aynı oranda büyür diye düşünüyorum' değerlendirmesinde bulundu.

TELEFONUN YERİNİ EV ALETİ ALDI

Elektronik eşya sektörde dinamonun Ocak 2014'e kadar cep telefonu olduğunu hatırlatan Gürcan, kredi kartı şatışlarına getirilen sınırlamalar nedeniyle telefon satışlarının da ciddi oranda azaldığını vurguladı. Bankalarla yaptıkları anlaşmalarla artık 36 bin TL'ye kadar kredi kullandırabildiklerini belirten Gürcan, 'Media Markt olarak beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde daha iddialıyız' dedi.


10 yıl önce