|

Halkbank'ın 'Katılım'ı ile bin kişiye iş kapısı

Sermayesini 1 milyar lira artışla 2.25 milyar liraya çıkartma kararı alan Halkbank, beş yıllık vizyonunu belirledi. Bu kapsamda dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almayı hedefleyen banka, bilançosunu 100 milyar doların üzerine çıkartacak. Banka, yurt dışı fırsatlara da bakacak. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, katılım bankasının 150 şubeye ulaşmasını planladıklarını ve bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. Taşkesenlioğlu, "Halkımız, faizsiz bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren yeni bankasına yakında kavuşacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 20:44 - 21/12/2014 Pazar
Diğer
Halkbank, 2015-2020 yılları için büyüme hedeflerini yeniden belirledi. Beş yıllık vizyonu çerçevesinde sermaye artırımı kararı alan ve bilanço hedefini 100 milyar dolar olarak revize eden Banka, bu hedef doğrultusunda sermayesini de artırma kararı aldı. Halkbank ödenmiş sermayesini 1 milyar TL artırarak kuracağı katılım bankasının sermaye taahhüdünü yerine getirecek. Bankanın ödenmiş sermayesi 2 milyar 250 milyon TL‘ye yükselirken yeni kurulacak banka için sağlanacak taze para girişi ile 1 milyar TL sermaye oluşturulacak. Yeni kurulacak katılım bankası yüzde yüz oranında Halkbank bağlı ortaklığı şeklinde faaliyet gösterecek.

KATILIM'A 1 MİLYAR TL

Katılım bankası için öngörülen sermayenin özellikle bedelli sermaye artışı ile temin edilmesini tercih ettiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bu sayede Halkbank’ın gelecek 5 yıllık dönemdeki büyüme hedeflerine ulaşmak için gereken  güçlü sermaye yapısına sahip olmasını ve katılım bankasının sermayesinin Halkbank’ın mevcut kaynakları dışında farklı bir kaynakla kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Başta Hazine olmak üzere bankanın ortakları tarafından gerçekleştirilecek sermaye artışı ile Halkbank önümüzdeki dönemde büyümeye odaklanacak. 

HALKBANK KATILIM 2015’TE 

Bu hedefe ulaşma konusunda katılım bankasının da katalizör olacağını belirten Taşkesenlioğlu, katılım bankasının zaman içinde 150 şubeye ulaşmasını ve tüm illerde hizmet vermesini planladıklarını belirtti. Öngörülen çalışma takvimi doğrultusunda 2015 yılında faaliyetine başlaması beklenen yeni bankanın ismi konusunda detay vermeyen Taskesenlioğlu “Katılım bankamızda 1000 kişinin üstünde istihdam sağlayacağız. Halkımız faizsiz bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren uzun zamandır görmek istediği yeni bankasına yakında kavuşacak. Halkbank bu alanda önemli oyuncu olacak” dedi. 

Ticari krediler 71.9 milyar TL

Ticari kredilerde önemli gelişmeler yaşanacağını belirten Taşkesenlioğlu, “2014’ün 3. çeyreğinde KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu ticari kredilerimizi yüzde 16,7 oranında artırarak 71,9 milyar TL’ye yükselttik. Türkiye’nin üretim ve ihracat alanında yaptığı yatırımların finansmanında bankacılık sektörünün rolü düşünüldüğünde özellikle ticari kredilerde önemli gelişmeler yaşanacağını söyleyebiliriz. Biz de bu alandaki 76 yıllık uzmanlığımızla reel sektörün ihtiyaçlarını doğru analiz edecek ve KOBİ denilince akla gelen ilk banka olmayı sürdüreceğiz” dedi.


Sigortada iş ortağı arayışı

Sigortacılık alanındaki faaliyetlerini de geliştirmeyi planladıklarını belirten Taşkesenlioğlu, bu alanda işbirliği yapmak üzere uluslararası bir iş ortağı arayışında olduklarını ifade etti. Taşkesenlioğlu, “Halkbank ile iş ortağı olmak isteyen önemli sayıda global sigorta şirketi var ve bu alanda onların tecrübesinden istifade etmek istiyoruz. Bu amaçla yeni iş ortağımız olmak isteyen global adaylarla yapılacak resmi görüşme ve ihale sürecini kısa süre içinde kamuoyuna açıklayacağız” dedi.


Marka değerini arttıracak

Halkbank’ın düzenli temettü ödeyen ve ortaklarına değer yaratan bir marka olmasının öncelikleri arasında bulunduğunu dile getiren Taşkesenlioğlu, “2020’ye kadar Halkbank’ın piyasa 
ve marka değerini artırmak adına önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Dünyanın 150 en büyük bankasından biri olacak

Halkbank’ın marka ve piyasa değerini artırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Taskesenlioğlu, “Sermaye artışı ile yeni dönemde rüzgarı arkamıza alarak yolumuza devam edeceğiz. Halkbank’ın rotasını Türkiye’nin en karlı bankası olarak 100 milyar doların üzerinde bilanço büyüklüğüne ulaşacak şekilde belirledik ve geçmiş 10 yılda olduğu gibi gelecek 5 yılda da Halkbank’ın sektörün en dinamik bankası olmaya devam etmesini sağlayacağız. Paydaşlarımız, iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla el ele Bankamızı hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüteceğiz. Bu alandaki fırsatları yakından takip ederek Halkbank’ın ilk aşamada dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almasını hedefliyoruz” dedi.

PARAF’TA 3.4 MİLYON KART

Halkbank, bireysel bankacılık alanında atılım yaparak tüketicileriyle buluşturduğu Paraf’la 2 yılın sonunda 3,4 milyon kart adedine ulaştı. Banka, son bir yılda aktif internet bankacılığı müşteri adedini yüzde 16 oranında artırarak 1 milyona yükseltti. Genel Müdür Taşkesenlioğlu, bu alanın giderek daha fazla önem kazanacağını söyledi.
#Halkbank
#Ali Fuat Taşkesenlioğlu
#Katılım
9 yıl önce