|

Hamsi cep yakıyor

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle balıkçılar denize açılmayınca balık fiyatları el yakmaya başladı ve Eskişehir’de hamsinin kilosu 12 liraya yükseldi.

Yeni Şafak
14:24 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 12:25 - 30/01/2015 Cuma
IHA

Türkiye'de etkili olan soğuk havalar, balık fiyatlarını da çeşitlerini de olumsuz etkiledi. Denizden az balık çıkmasından dolayı fiyatlar da tavan yaptı. Eskişehir Balıkçılar Çarşısı esnafı Arif Avcı, hava şartları nedeniyle balık fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Avcı, “Bugünden itibaren hava şartlarının iyileşmesiyle balık fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Şuan 12 liradan sattığımız hamsi, önümüzdeki hafta içerisinde 7 liraya kadar düşmesini bekliyoruz.


Balık akınları başladığı için fiyatlarda düşüş yaşanacak. Müşteri sıkıntımız yok, zaten balık seven insanlar 5 liraya da balık yer, 15 liraya da. Başka bir alternatif yok. Bazı müşterilerimiz yalnızca fiyatların yüksek olmasından dolayı şikayetçi. Fiyatlar ne zaman düşecek diye vatandaşlar soruyorlar. Ama 3 kilo alacağı yerde 2 kilo alıyor hamsiyi. Çünkü bizim vatandaşlar hamsiyi çok seviyor” diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar hamsi fiyatını gördükten sonra balık almaktan vazgeçtiklerini, fiyatlarının düşmesini bekleyeceklerini söylediler.
#balık
#hamsi
#balık fiyatı
9 yıl önce
default-profile-img