|

Hastane otoparkları İSPARK'a emanet

İstanbul’da günde 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK hastane otoparklarını da işletecek. Sağlık Bakanlığıyla imzalanan protokol kapsamında İstanbul genelindeki devlet hastanelerinin otoparkları İSPARK’a devredilecek. İSPARK acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verecek.

Yeni Şafak
13:08 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 11:10 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbulluların hayatını kolaylaştıran projelerle hizmet ağını genişleten İSPARK  hastanelerin acil servislerinde başlattığı vale hizmetini yayınlaştırıyor. Devlet hastanelerindeki otoparkların işletilmesi ve acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verilmesi amacıyla yapılan görüşmeler neticelendi. Pilot olarak Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi ve Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde başlatılan uygulama 30 hastanede daha hayata geçecek. Kısa zamanda ücretsiz vale hizmeti İstanbul’daki devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanacak.


Hayat kurtaran acil servislerde vale desteği

Trafik kazaları, düşme, çarpma, kalp krizi gibi olaylar sonucu her yıl milyonlarca insan acil servislere akın ediyor. Yaşam kurtaran acil servislerde vatandaşların yaşadığı sıkıntılara İSPARK personelleriyle vale desteği verecek. Valeler hastanelerin acil servislerinde başlatılan ücretsiz vale hizmetiyle hem vatandaşların araçlarını park edecek hem de hastaların ilk yardımına koşacak. Vale sistemiyle hastanelerin acil servisine gelen sürücüler park yeri arama stresinden kurtulacak valelerinde yardımıyla hastalar kısa zamanda acil servislere yönlendirilecek.


Devlet hastanelerinde uygulamaya başlanan ücretsiz vale projesiyle, yaşam kurtaran acil servislerde hasta ve hasta yakınlarına bu hizmeti vermekten dolayı mutlu olduklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “ Vatandaşlarımızın en sıkıntılı zamanlarında eğitimli personellerimizle onların yanında olacağız. Araçlarını valelerimiz park edecek. Acil servislere gelen hastaların taşınması ve  acil servislere yönlendirilmesi ilk önceliğimiz olacak” dedi.

#İSPARK
#Mehmet Çevik
#Devlet hastaneleri
#Ücretsiz vale hizmeti
#Acil servis
#Hastane otoparkları
9 yıl önce