|

'Sarı sarf' Hazine'de 25 isme gitti

Hazine Müsteşarlığı'nda bugün yapılan bir operasyonla, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a bağlı olan Hazine'de üç daire başkanınında aralarında olduğu çok sayıda yönetici görevden alındı. Görevden almaların akşam da devam ettiği, tebligatın 'sarı zarf' ile 25'e yakın kişiye gittiği öne sürüldü.

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 4/11/2014 Salı
Güncelleme: 14:31 - 4/11/2014 Salı
Yeni Şafak
'Sarı sarf' Hazine'de 25 isme gitti
'Sarı sarf' Hazine'de 25 isme gitti

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan''a bağlı olan Hazine Müsteşarlığı''nda dün sabah başlayan görevden almalar akşam saatlerinde de devam etti. Sabah saatlerinde önce üç daire başkanının görevden alınmasıyla başlayan ardından 10 kişiye ulaşan Hazine Müsteşarlığı''nda görevden alma süreci akşam saatlerinde ''sarı zarf'' ile 25''e yakın kişiye gittiği öne sürüldü.


Hazine''de bu sabahtan itibaren Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcıları Tahir Canatan ile Levent Eren, KİT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ertunç, Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanları Muharrem Demirci ile Fatih Urgancı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcısı İlker Kabakçı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Fatih Sezer, Personel Dairesi Başkanı Mustafa Bitiren, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Arslan Baş görevden alındı. Arslan Baş''ın bir süredir sağlık sorunları yaşadığı görevinden ayrılmak istediği kulislerde dile getirildi. Akşam üstü de Hazine Basın Müşaviri Turgut Türkeş de görevden alındı. Görevden alınacak Hazine personeline akşam üstü sarı zarfla Personel biriminden tebligat gitti.


Çanakçı bugün IMF'de başladı

Dün aynı zamanda 11 yıldır Hazine''ye müsteşarlık yapan Halil İbrahim Çanakcı''nın da IMF''de görevine başladığı gün olması dikkat çekti. Çanakçı''nın düne kadar Hazine Müsteşarlığı''ndaki görevinin sürmesi nedeniyle yerine müsteşarın atanamamıştı. Müsteşarlık makamına en kıdemli olması nedeniyle Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş vekalet ediyordu. Görevden alma operasyonu Dağdaş''ın vekaleti esnasına denk geldi.


Babacan Cumhurbaşkanı'na gitti

Bu arada Başbakan Yardımcısı Ali Babacan''ın akşam üstü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''la görüştü. Babacan''a yakın çevreler önceki günden planlanmış bir görüşme olduğunu dile getirdiler.

9 yıl önce