|

HD'li çamasır makinası tasarrufun sigortası

Hotpoint'in tüketicilerin talepleri doğrultusunda 21 milyon avroya yenilediği Aqualtis çamaşır makinaları, içinde barındırdığı teknoloji sayesinde yılda 300 lira elektrik tasarrufu sağlıyor.

Üsame Karakış
00:00 - 20/04/2012 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
HD'li çamasır makinası tasarrufun sigortası
HD'li çamasır makinası tasarrufun sigortası

Hotpoint, 21 milyon Euro'luk yatırımla yenilediği Aqualtis çamaşır makinasıyla çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Hotpoint, tüketici araştırmaları sonucunda geliştirdiği yeni Aqualtis serisi çamaşır ve kurutma makinelerini, İtalya Fabriano Ar-Ge Merkezi'nde yaptığı bir lansmanla tanıttı. Dünyaca ünlü tasarımcı Makio Hasuike imzasını taşıyan yeni Aqualtis, televizyonlarda yüksek görüntü kalitesi anlamına gelen High Definition (HD) teknolojisini kullanırken, elde çamaşır yıkama hassasiyetini makinalara taşıdı. Yeni Aqualtis, A sınıfı bir makinaya göre yüzde 40 daha az enerji harcarken yılda 300 milyon lira elektrikten tasarruf ettirecek.

2 MİLYONLUK SATIŞ RAKAMI

Yeni Aqualtis serisinin tanıtıldığı lansmanda açılış konuşan Hotpoint Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, "Bizim için tüketici beklentilerine yönelik inovasyon ve yenilikler sunmak altın değerinde. Bu ürün de tüketici beklentilerini anlamak için 1.5 milyon Avro harcadık. Ayrıca bu ürün için 70 patent aldık" dedi. Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra tasarıma da verdikleri önem sayesinde başarılı olduklarını vurgulayan Marco Falaschetti, "Aqualtis'i 2005 yılında tüketicilere sunduğumuzda sahip olduğu özellikleriyle büyük bir beğeni topladı ve tüketicilerin tercihiyle bugüne kadar 2 milyonun üzerinde eve girdi. Yeni Aqualtis'in, HD teknolojisi adı altında topladığımız tüm özellikleriyle bu başarıyı katlayacağına inanıyorum" dedi.

TİTANYUM TAMBUR DÜNYADA İLK

Falaschetti makinanın ısıyı tambur içinde sabit tutan Hidrotermal Teknoloji sayesinde yüzlerce yıkama sonrasında bile renklileri koruduğunu anlatarak "Aqualtis, titanyum alaşımlı paslanmaz çelik tamburuyla dünyada ilke imza atıyor. Aqualtis çamaşır ve kurutma makineleri, temel alerjenleri en aza indirmek için özel bir Anti-Alerji programı sunuyor. Elde yıkamayla çamaşırı yıkayan makine, yıpranmayı önleyerek giysilerin ömrünü uzatıyor" dedi.


Yeni Aqualtis için 4 senelik çalışma

Yeni Aqualtis'in tasarımını yapan Makio Hasuike, " İlk Aqualtis, bundan 8 yıl önce piyasaya çıkmıştı. Çamaşır yükleme kapağının tasarımı, yükseklik farkı ve tamburun eğimli olması Aqualtis'i diğerlerinden ayıran özelliklerin başında geliyor. Pazarda büyük ticari başarı sağlayan Aqualtis'in başarısının sürdürülmesi için yaklaşık 4 sene önce Yeni Aqualtis fikri ortaya atıldı. Son iki yıldır yoğunlaşarak süren çalışmalarda 8 farklı tasarım hazırlandı ve en sonunda üzerinde çalışan gerek teknik gerek tasarım tarafındaki tüm ekiplerin memnun olduğu Yeni Aqualtis oluştu" dedi. Company Çamaşır Makineleri Birim Direktörü Stefano Demattè de ürünü yenilerken tüketicilere sorduklarını belirterek, istekleri yeni makinada gerçekleştirdiklerini kaydetti.



12 yıl önce