|

Hırsız 'keçileri kaçıracak'

Koyun ve keçilerin kimliklendirilmesinde mikroçip (elektronik küpe) uygulaması başlatılıyor. Uygulama ile hayvanların online takibi sağlanacak. Uygulama hırsızların kabusu olacak. Sistemin uygulaması kısa zaman sonra gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 21:09 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Koyun ve keçilerin kimliklendirilmesinde mikroçip (elektronik küpe) uygulamasını başlatıyoruz. Bu, hırsızlıklar konusunda, hayvanın takibi konusunda da kolaylık sağlıyor. Bu sistemi sığırlarda da hayata geçireceğiz” dedi. Bakan Eker, TİGEM Karacabey Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada soruları yanıtlayan Eker, buğday ve koyunun Anadolu’daki tarım için önemini vurgulayarak, meraların özel sektör tarafından kullanılmasına imkan sağlayan düzenlemeyi hayat geçirdiklerini belirtti.


ELEKTRONİK KÜPE DÖNEMİ 

Bakan Eker, 2015 yılında koyun ve keçilerin kimliklendirilmesinde yeni bir sisteme geçeceklerini açıklayarak, “Koyun ve keçilerin kimliklendirilmesinde mikroçip (elektronik küpe) uygulamasını başlatıyoruz. Bu, hırsızlıklar konusunda, hayvanın takibi konusunda da kolaylık sağlıyor. Bu sistemi sığırlarda da hayata geçireceğiz” dedi.


Rusya’dan uzun vadeli kota istendi

ABD’nin Rusya’daki tavuk kotasının Türkiye’ye verilmesine ilişkin soruları da yanıtlayan Eker, bu konuda henüz kesin bir durumun olmadığını bildirdi. Eker, Türkiye’ye uzun vadeli kota tahsis edilmesini Rusya tarafına teklif ettiklerini belirterek, buna göre üretim planlaması yapacaklarını, yatırımcının riskini minimize edeceklerini söyledi.Eker, Rusya’nın içinde bulunduğu ekonomik durumdan ötürü, bu konuda ne tür cevap alacaklarının kesin olmadığını ifade etti.

#elektronik
#küpe
#koyun
#keçi
9 yıl önce