|

Hızlı tren kanatlandı

THY ve TCDD arasında imzalanan işbirliği ile YHT personeline yolcu eğitimi verilecek. Protokol ile THY uçuş milleri ile hızlı tren bileti alınabilecek. Uçuşun olmadığı bölgelere THY yolcularına özel hızlı tren için özel indirimler yapılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:51 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) hizmet kalitesini arttırmak için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde; yüksek hızlı trenlerde görev alan hostesler ve yine garlarda görevli bulunan personele yönelik “Yolcu İlişkileri Eğitimi” verilmesine başlanacak. Hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla düzenlenen protokol THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız tarafından imzalandı.



TİCARİ İŞBİRLİĞİ


Törende konuşan THY Genel Müdürü Kotil protokol ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kotil “Eğitim ünitemiz THY kabinini eğitmekle sorumlu ünite YHT'nin de ekibini eğitecek. Ticari işbirliği protokolü imzalayacağız. Kombine hızlı tren ile uçak yolcusunu kombine olarak taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ise THY'den öğrenecek birçok deneyimlerin olduğunu söyledi. Yıldız "Bu öğrenme sürecini çok hızlı tamamlayıp bunu aynen yolcularımıza yansıtacağız"


diye konuştu.



THY milleri ile hızlı tren bileti alınabilecek


Protokol kapsamında YHT personelinin eğitimi konusunda ortak bir çalışma programı gerçekleştirilecek. Her iki kurumun bilet satış sisteminde ortaklaşa bilet promosyonları düzenlenecek. THY'nin Miles&Smiles mil puanları, TCDD'nin YHT ve anahat tren bilet alımlarında kullanılabilecek. Her iki kurumun VIP, CIP Lounge gibi sunduğu hizmetlerden, her iki kurum yolcusunun karşılıklı olarak faydalanması sağlanacak. Her iki kurumun bilet satış sistemlerinin birbirleriyle entegrasyonu sağlanarak, gişe, acente ve interaktif kanallarda her iki kurumun biletleri satışa sunulacak. Özellikle THY'nin hizmet vermediği ve TCDD hatları üzerinde bulunan yerleşim birimlerine ulaşımla ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışı uçak bağlantısı ile kombine taşıma koridorları belirlenecek ve bu koridorlarda seyahat eden kombine yolculara ekstra indirim paketleri tanımlanarak satışa sunulacak.


#Türk Hava Yolları
#Demiryolları
#hızlı tren
9 yıl önce