|

İhlas Finans, ödeme yapıyor

İha
00:00 - 9/03/2008 Pazar
Güncelleme: 18:43 - 9/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
İhlas Finans, ödeme yapıyor
İhlas Finans, ödeme yapıyor

İhlas Finans Kurumu'nun (İFK) yapacağı 67. ödemeyle, karar zarar ortaklarından bin 759 mudiye ödeme yapılacağı bildirildi.

Tasfiye halindeki İhlas Finans Kurumu A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, 67. ödemeyle birlikte başlangıçtan bugüne kadar 492.1 milyon dolar ve 54.2 milyon euro ödeme gerçekleştirilmiş olacağı belirtildi.

Açıklamada, kar-zarar ortaklığı olan bin 759 hesaba ödeme yapılacağı ifade edilerek, "Kriz öncesinde 216 bin 592 olan mudi sayımız bu ödeme sonunda 75 bin 014'e düşmüştür. Ödemelerde hesapların küçükten büyüğe doğru kapatılarak ilerlenmesi metodu kullanılmaktadır" denildi.

Açıklamada, İhlas Finans Kurumu'nun kriz öncesi personel sayısı 829 iken, halihazırda 34 olduğu, 5 yıllık faaliyet süresince devlete 342 milyon dolar vergi, iştirakçilere 532 milyon dolar kar payı olmak üzere 874 milyon dolar ödendiği ve kurumun devlete hiç borcunun bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, tasfiye başladığından bugüne kadar yaklaşık olarak 18.7 milyon dolar vergi, 2.8 milyon dolar SSK, 10 milyon dolar personel maaşı ve tazminat ödemesi olmak üzere toplam 31.5 milyon dolar ayrıca ödeme yapıldığı kaydedildi.

Borç bitinceye kadar ödemelerin her ay düzenli olarak devam edeceği vurgulanan İhlas Finans Kurumu açıklamasında, şu ayrıntılara yer verildi:

"Bankacılık Mevzuatı gereği 01.01.2007 tarihinden itibaren bankalarda T.C. kimlik numaraları olmadan kesinlikle işlem yapılmayacaktır. Henüz ödeme almamış mudilerimizin, ödeme sıraları geldiğinde hesaplarının Şekerbank'a transfer edilebilmesi için T.C. nüfus cüzdanı fotokopilerini, T.C. kimlik numaralarını, ödeme mektuplarının kendilerine ulaşabileceği açık adreslerini ve telefonlarını belirtir imzalı dilekçelerini, 'Tasfiye Halinde İhlas Finans Kurumu A.Ş. 29 Ekim Caddesi No: 23 34197 Yenibosna/İstanbul adresine posta yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir. Bu ayki ödemeden yararlanacak Katılım Hesabı sahiplerine mektuplar gönderilmiştir. Bu ödeme için ŞEKERBANK T.A.Ş. Şubeleri'ne müracaat edilecektir. Katılım Hesabı ödemeleri için mektup gönderildiğinden, mektup gönderilmeyen mudilerimizin bankaya gitmeyip sıralarını beklemelerini önemle rica ediyoruz. 2007'den önce ödemesi yapıldığı halde parasını Şekerbank'tan çekmeyen ve 2007'den itibaren ödemeleri yapılan hesap sahiplerinin listesi, www.ifk.com.tr internet adresinde yayınlanmıştır. Bundan sonra da ödemeleri yapılacak Katılım Hesabı sahiplerine düzenli olarak her ay beş gün önceden mektupları gönderilecektir".

16 yıl önce