|

İlk seferine çıktı

Ankara-Konya arasında çok yüksek hızlı tren seferleri başladı. Turkuaz renkte olan ve saatte 320 kilometre hıza ulaşabilen tren seferler sayesinde Ankara'dan Konya'ya 1 saat 45 dakikada ulaşılabilecek. Çok yüksek hızlı tren setleri, dünyada kabul edilen en yüksek standartlara sahip.

Yeni Şafak
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 01:00 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında dün hizmete girdi. Test sürüşleri tamamlanan, turkuaz renkte olan ve saatte 320 kilometre hıza ulaşabilen bu tren seferler sayesinde Ankara'dan Konya'ya 1 saat 45 dakikada ulaşılabilecek. TCDD Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve İstanbul-Konya'daki mevcut ve yapımı devam eden Ankara-Sivas, Ankara-İzmir YHT hatları ile Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere 7 adet çok yüksek hızlı tren seti temini projesi kapsamında sipariş verildiğini anımsattı.



444 YOLCU KAPASİTESİ


Yolcu taleplerini karşılamak amacıyla TCDD tarafından YHT seti siparişlerinden teslim edilen ilk tren setinin Ankara-Konya hattında sefere başladığını açıklayan Genç, “İlk seferini yapan çok yüksek hızlı tren seti, dünyadaki örnekleri içinde en üst standartlara sahip. Konfor, güvenlik donanımları, seyahat ve araç özellikleri bakımından dünyada mevcut en iyi araçlardan birisi. Bunu ülkemizin hizmetine sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Genç, 111'i business, 333'ü ekonomi sınıf olmak üzere yeni trenin 444 yolcu kapasiteli olduğunu belirten Genç, “YHT setinde ayrıca 16 kişi oturma kapasiteli restoran, 2 adet tekerlekli sandalye yeri, vagon tavanlarında yolcu bilgilendirme amaçlı monitörler ve engelli yolculara yönelik alanlarda personelle iletişim sağlanması için dahili telefonlar yer alıyor" diye konuştu. Ankara-Konya arasındaki seyahatlerde hizmet kalitesini daha da yükseltecek yeni YHT setinde hız ve konforla birilikte seyahat emniyetinin de ön planda tutulduğunu bildiren Genç, ileri teknoloji ürünü yeni YHT setinin, mevcut YHT setlerinde olduğu gibi yüksek güvenlik sistemleriyle donatıldığını kaydetti.





YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ


Yolculardan Soydan Görgülü, Konya'da Hukuk Fakültesi'nde okuduğu için sürekli YHT ile seyahat ettiğini belirterek, “Yeni tren setine ilk bileti ben almışım. Çok süratli bir şekilde Konya'ya gidip geliyorum" diye konuştu. Trenin rengini çok beğendiğini söyleyen Görgülü, hızlı trenin yaygınlaştırılmasını istedi. Hülya Aydın da Ankara'da yaşadığını ve arkadaşlarıyla görüşmek için Konya'ya sürekli hızlı trenle seyahat ettiğini anlatarak, "Gelişmesi bizi daha da mutlu ediyor" dedi.



SAATTE 320 KİLOMETRE HIZ


Güvenlik donanımı konusunda hızlı tren setlerinin, dünyada kabul edilen en yüksek standartlara sahip olduğunu anlatan Abdurrahman Genç, "Bu setimizin en önemli farkı, çok yüksek hızlı tren seti grubuna girmesi ve saatte 320 kilometre işletme hızına ulaşıyor olması. Diğer yüksek hızlı tren setlerimiz saatte 250 kilometre hıza ulaşıyor" diye konuştu. Çok yüksek hızlı tren setinin tüm hatlarda çalışmaya uygun olduğunu dile getiren Genç, diğer 6 tren setinin yapımının sürdüğünü, 2016'nın ilk yarısından itibaren de diğer tren setlerin tesliminin başlayacağını bildirdi.


#Alman Siemens
#çok yüksek hızlı tren
#hızlı tren
9 yıl önce