|

İMKB'yi grev değil İBB ekipleri vurmuş!

İMKB Hisse Senetleri Piyasası'nın açılışının Türk Telekom kaynaklı teknik bir arızadan değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol genişletme çalışması sırasında fiber optik kabloları koparması nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 09:55 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
İMKB'yi grev değil İBB ekipleri vurmuş!
İMKB'yi grev değil İBB ekipleri vurmuş!

Ekonominin kalbi sayılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bu sabah yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı, Hisse Senetleri Piyasası'nın açılışını gerçekleştiremedi.


İMKB yönetimi, olayı Türk Telekom kaynaklı teknik bir arızada olarak açıkladı. Bu arada alım satım işlemlerinin gerçekleştirilememesi, mağduriyete yol açtı.


İMKB'nin konu ile ilgili duyurusunda, Türk Telekom kaynaklı, veri yayın kuruluşlarının bağlantısını ilgilendiren teknik bir nedenden dolayı Hisse Senetleri Piyasası Seansının açılış saatinin ertelendiği belirtildi. Açıklamada, seans başlangıç saatinin duyurulacağı ifade edildi.


Bu arada Türk Telekom'da bir süredir devam eden grev nedeniyle aksaklığım meydana geldiği haber merkezlerine ulaştı. Bu gelişmenin ardından Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, “Türk Telekom'daki grev gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye'de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” açıklamasında bulundu ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


Tüm bu olaylar yaşanırken öğle saatlerine doğru İMKB Başkanlığı, yaşanan teknik sorunun İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstinye Caddesi üzerindeki yol genişletme çalışmaları sırasında Türk Telekom'a ait kabloları koparması sonucu veri yayın kuruluşlarının İMKB ile olan data hatlarının kesilmesiyle oluştuğunu duyurdu. İMKB, açılışı ertelenen seansın başlangıç saatinin daha sonra açıklanacağını bildirdi.


İMKB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


“İstanbul Buyuksehir Belediyesinin İstinye Caddesi üzerindeki yol genişletme çalışmaları sırasında Turk Telekom'a ait kabloları koparması sonucu veri yayın kuruluşlarının İMKB ile olan data hatları kesilmiştir. Bu nedenle hisse senetleri piyasası seansının açılış saati ertelenmiştir, seans başlangıç saatı duyurulacaktır. Veri yayını yapılamamakla birlikte, Tahvil ve Bono Piyasası ile yabancı menkul kıymetler piyasası işlemlerine normal seans saatleri çerçevesinde devam edilmektedir.”



BİRİNCİ SEANS SAAT 14.30'DA BAŞLADI

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) Telekom arızası nedeniyle zamanında yapılamayan Birinci Seans saat 14.30'da başladı.

İMKB Bileşik Endeksi Birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 839,89 puan artarak 52.292,21 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 1,63 oranında değer kazandı. Açılış seansı emir girişi aşaması 14.30-14.40 arasında yapıldı. Açılış işlemleri saat 14.40-14.45 arasında yapılacak. Sürekli müzayede 14.45'ten itibaren başlayacak. Gözaltı Pazarı, Birincil Piyasa ve Resmi Müzayede işlemlerinin ise saat 15.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek.

16 yıl önce