|

İran, 30 milyar dolar için Türk markalarını bekliyor

İran Mall CEO'su Reza Samizadeh, İran ekonomisinin yeni dönemde hızlı büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, yurt dışına yatırım planlayan Türk marklarını ülkesinde daha etkin olmaya davet etti.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Tuesday
Güncelleme: 21:01 - 4/05/2015 Monday
Yeni Şafak

BMD'nin Soysal işbirliği ile düzenlediği toplantıda İran'daki fırsatları anlatan İran Mall CEO'su Reza Samizadeh, “Türkiye ile İran arasında Tercihli Ticaret Anlaşması imzalandı. 16 milyar dolarlık ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkması amaçlanıyor. Türk markalarını bu büyük hedeften yaralanmaya davet ediyoruz. İran'da çok sayıda AVM yatırımımız var. Dünya markalarının yanında Türk markalarını da mutlaka görmek istiyoruz” dedi.



'İRAN'A GİDECEĞİZ'


BMD Başkan Yardımcısı Cüneyt Yavuz da, bugüne kadar İran'ı zor bir pazar olarak gördüklerini belirterek, “Gelecek dönemlerde pazarın açılması ve daha iyi fırsatlar yakalamamız anlamında Eylül ayında İran'a giderek bir ön araştırma yapmayı planlıyoruz” dedi. Yeni pazarlara girmeyi isteyen markalara yardımcı olmak ve bu ülkelerde halihazırda bulunan markaların stratejik planlarına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Yavuz, bu amaçla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kazakistan ve Polonya'ya gittiklerini hatırlattı.


#Soysal işbirliği
#Cüneyt Yavuz
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Reza Samizadeh
9 years ago