|

İran'la 3. anlaşma maden alanında

Aa
00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
İran'la 3. anlaşma maden alanında
İran'la 3. anlaşma maden alanında

BM Sınai Kalkınma Örgütü (UNİDO) genel kurul toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, konferans çerçevesinde İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Ekber Mehrabiyan ile görüştü.

İran'ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama yapan bakan Güler, "İran'ın talebi üzerine tamamen gündem dışı bir görüşmeydi. Yer altı kaynakları zengin olan komşumuz İran ile aramızda ortak proje yapma çalışmaları var" dedi. Görüşmede, İran ile "Madencilik ve endüstriyel mineraller konusunda prensip anlaşması safhasına gelindiğini" belirten Bakan Güler, "İran ile enerji ve endüstriyel minareller konusundaki işbirliğine yönelik Türk ve İran ekiplerinin saha seçimi yaptıklarını ve öncelikleri belirlediklerini" kaydetti.

UNİDO GÜLERSİZ DEVAM EDECEK

Bakan Güler'in Türkiye'ye dönmesinin ardından Türkiye, UNİDO genel kurulu toplantılarına BM Viyana Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Ertay başkanlığındaki bir heyetle katılmaya devam edecek. UNİDO genel kurul toplantısının 7 Aralık günü sona ermesi bekleniyor.


16 yıl önce