|

İrlandalı bakandan 2023''e destek

Türkiye''nin son 10 yılda ekonomideki gelişimini takdirle karşılayan İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Nash, ''Türkiye''nin, 2023''e kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini destekliyorum'' dedi. TİM Başkanı Büyükekşi ise 2014 yılında inovasyonda 54'üncü sıraya yükseldiğimizi söyledi.

.
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:30 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
İrlandalı bakandan 2023''e destek
İrlandalı bakandan 2023''e destek

İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Gerald Nash, son 10 yıl içinde Türkiye''nin ekonomide sağladığı gelişim konusunda tebrik edilmesi gerektiğini belirterek, ''Türkiye''nin, 2023''e kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini destekliyorum'' dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi''nin (TİM), Ankara İnovasyon Haftası açılış programında konuşan İrlandalı Bakan Nash, inovasyonu kültürünün zorlu bir yolculuk olduğuna dikkat çekerek, bu yolculuğun işlevsel olabilmesi için sürekli teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yenilikçilik ve inovasyon girişimleri konusunda TİM''i de tebrik eden Nash, Türkiye''nin başarılarını takdir ettiğini söyledi.

İNOVASYONDA 54''ÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİK

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, dünyanın en büyük yüksek lisans işletme okullarından biri olan INSEAD''ın 142 ülkeyi kapsayan inovasyon sıralamasında Türkiye''yi, 2012''de 74''üncü, 2013''te 68''inci, 2014 yılında da 54''üncü sıraya kadar yükseltiğine vurgu yaptı.

3 YILDIR DÜZENLENİYOR

''Türkiye''nin cari açığı değil, inovasyon açığı var'' diyen Büyükekşi, bu kapsamda 3 yıldan bu yana Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti.

Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı ve TİM''in katkılarıyla düzenlenen Ankara İnovasyon Haftası açılışında, rekabetçiliğin giderek arttığı dünya pazarında, şirket, sektör, bölge ve devletler için inovatif olabilmenin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Teknokent'e Ar-Ge desteği

Ankara''nın sadece ülkenin değil aynı zamanda inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmanın başkenti olduğunu ifade eden Büyükekşi, ODTÜ Teknokent''in, Silikon Vadisinde konumlandıracağı girişimcilik ofisini destekleyeceklerini söyledi. Büyükekşi ayrıca ancak katma değeri yüksek sektörlerle 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılabileceğini ifade etti.

'Bölgenin kapısıyız'

Türkiye''nin 21. yüzyılın dominant, etken ülkelerinden biri olacağını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, artık Türkiye'nin dünyada dikkate değer bir ülke olduğunun altını çizdi. Zeybekci, ''Bu coğrafyanın giriş ve çıkış kapısı biziz. Bu coğrafya''a artık ''Türkiye ne der'' diye bakılan bir ülkeyiz'' dedi.

Eğitimde 12 yıl hedefi

Ankara İnovasyon Haftası etkinliğine katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için Türkiye''de ortalama eğitim süresinin 7,6 yıldan 12 yıl seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti. Zeybekci ayrıca, milli gelirden Ar-Ge''ye aktarılan payın yüzde 1'e çıktığını vurguladı.

9 yıl önce