|

İş adamlarımızdan İngiltere çıkarması

Dünyanın sayılı ekonomileri arasında olan İngiltere'ye 16-18 Mart 2010 tarihlerinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında 80 firma çıkarma yapacak

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 15/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 14/03/2010 Pazar
Yeni Şafak
İş adamlarımızdan  İngiltere çıkarması
İş adamlarımızdan İngiltere çıkarması

Türkiye, bir yandan aldığı mali tedbirlerle küresel krizden en az etkilenen ülkeler arasında yerini alırken, bir yandan da dünyanın sayılı ekonomilerine Türk işadamlarınca çıkarmalar yapıyor. Bu kapsamda İngiltere'ye 16-18 Mart 2010 tarihlerinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil, deri ve ayakkabı, demir-çelik, inşaat, makine ve aksamları, mobilya, otomotiv ve yedek parçaları, ilaç sanayi ve medikal ürünler, elektronik ürünler ve gıda ürünleri sektörlerinden 80 firmanın katılacağı bir ticaret heyeti programı gerçekleştirilecek.

FORUM AÇILIŞI BAŞBAKAN'DAN

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonu, TİM organizasyonu ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) İngiltere'ye bir ticaret heyeti programı düzenliyor. Program çerçevesinde Türkiye-İngiltere İş Forumu da gerçekleştirilecek. Forumun açılışını resmi ziyaret için İngiltere'de bulunacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

ORTAKLIK KOMİTESİ TOPLANACAK

Ticaret Heyeti programı ile eşzamanlı olarak Türkiye-Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi'nin II. Dönem Toplantısı da Londra'da gerçekleştirilecek. Toplantıda, iki ülke arasında bir Mutabakat Zaptı imzalanacak.

ÖNEMLİ BİR TİCARİ PARTNER

Dünya ekonomisi ve ticaretinde çok önemli bir yere sahip olan İngiltere, ülkemizin de en önemli ticari partnerleri arasında yer alıyor. Nitekim 2009 yılı sonu itibariyle 5,9 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında sonra 3'üncü sırada bulunan İngiltere, ithalat yaptığı ülkeler arasında ise 8'inci sırada bulunuyor.



14 yıl önce