|

İş dünyası CHP’nin önerisini ‘ciddiye’ almadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 20:22 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti bin 500 TL'ye çıkaracakları vaadini hem Ankara, hem İstanbul hem de Güneydoğulu iş dünyası temsilcileri 'ciddi' bulmadı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, olaya iki noktadan bakılması gerektiğini vurgulayarak, “Görülüyor ki, CHP de sadece tenkit etmeyi bıraktı, ne yapacağını da söylemeye başladı. Kendi içerisinde tutarlı olması lazım” değerlendirmesi yaptı.



ÖZDEBİR: OLMAYACAK DUAYA AMİN DENMEZ


Şu anda Türk sanayisinin rekabet zorlukları çektiğini dile getiren Özdebir, “Sanayiyi geliştirmek yerine sanayicinin üzerine yeni bir takım yükler yüklenmemesi lazım. Yani, piyasa dengelerini popülizm yaparak bozmamak lazım. Bunun böyle yapmak yerine, özel sektör üzerindeki yükleri azaltmak lazım. Sanayicinin eline geçenin yüzde 80-90'ı kadar da yükü var. O yükleri azaltmak lazım. Bunlar aktüeryal hesapların düzgün yapılması lazım. Sosyal güvenlik sistemini tekrar çökecek hale getirmemek lazım” dedi. ASO Başkanı Özdebir, şunları söyledi: "İnsanlar şunu hesaplıyorlar: Olmayacak duaya amin denmez. Vaatleri, insanların dikkatini çekmiyor."



GERÇEKLE UYUMLU DEĞİL


Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, "CHP'nin böyle bir önerinin hesabı kitabı yapılmadan ve iş dünyasının görüşü alınmadan dile getirildiğini düşünüyorum. Daha çok popülist; gerçekle bağdaşmayan açıklama" dedi.



Zorlu Holding: Kurumlar nasıl kalkar altından


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da bin 500 TL'lik asgari ücret vaadi ile ilgili olarak “Vaat vermek kolaydır da icraata gelince nasıl olur bir şey diyemeyeceğim. Bunun açık ve net olarak konuşmak gerekirse, seçim de vaat verip de, asgari ücreti bin 500 lira yaparken, yüzde 50 artışın altından kurumlar nasıl kalkacak, bunu düşünmek lazım. Bunu karşılayabilmek mümkün değil” dedi.




#Zorlu Holding
#Ahmet Nazif Zorlu
#chp
#seçimler
9 yıl önce