|

İş dünyası paketi sevdi

Ekonomik dönüşümün ikinci paketini iş dünyası değerlendirdi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar “Üretimin tasarruf ile desteklenmesi hepimizi motive edecek” dedi. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz “Bu bir zihniyet devrimi” derken, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, paket ile kamuya ciddi restorasyon geleceğini ifade etti.

04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:09 - 19/12/2014 Cuma
Diğer

Ekonomik dönüşüm eylem programının ikinci bölümü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün açıklandı. 10. Kalkınma Programı’nda belirlenen 25 özel alanda 1200 eylem planını kapsayan hedefler 2018’e kadar hayata geçirilecek. Pakette birçok yapısal değişiklikler yeraldı. Bu kararlara göre valilik ziyaretlerinde plaket verme yerine fidan dikilecek, tanıtım kitabı yerine flaş DİSKler hazırlanacak. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamı genişleyecek, lüks ve ithalde caydırıcılık sağlanacak. Toplumun ve iş dünyasının birçok kısmını etkileyen reformlara işte ilk tepkiler.


Tasarruf üretimi tetikleyici unsur

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar:
“İş dünyası olarak üretim azmimizin yurt içi tasarruflarla desteklenmesi hepimizi daha da motive edecek. Tasarruf oranının yüzde 19’a çıkarılması hedefini önemli buluyoruz. Büyümek istiyorsak tasarruf edip, bu tasarrufu da üretime yönlendirmemiz gerekiyor. Üretim süreçlerini iyileştirmeliyiz. KOBİ’leri katma değerli üretime yönlendirecek tedbirler almalıyız.


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca:
“Türkiye'nin, kaynakların kullanımı konusunu çok iyi planlayan ve disiplinle yürüten bir dikkate ulaşamadı. Bürokratik teamüle sahibiz. Plaketin kaldırılması önemli ama bir makam aracı kullanımı var ki evlere şenlik. Zaman ve imkan israfları ise had safhada. Gereğinden büyük projeler tekrar gözden geçirilmeli. 

Bu bir zihniyet devrimidir

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz:
“Hükümetimiz, Türk ekonomisinin kurumsallaşmasında üçüncü aşamaya geçiyor. Bu bir zihniyet devrimi. Bu dönem, KOBİ’lerin mali yapısının güçlendirildiği, KOBİ’lerin kurumsallaşmasının önünün açıldığı bir dönem olacak. Üyelerimiz olan KOBİ’lerin güçlendirilmesine yönelik çabaları destekliyoruz. Hükümetimizin KOBİ’lerin  meselelerini, G-20 gündemine taşıma kararlılığını alkışlıyoruz.

Yastık altından kuyumcuya

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu: 
”Hükümetin açıkladığı eylem planlarında altın yatırımlarına ilişkin düzenlemeyi yerinde bulduk. Çalışma ile, altın mevduat hesabı olan müşterilerin, kuyumcuların POS cihazları üzerinden hesaplarına gram altın yatırabilecek olması sektörümüzü çok sevindirdi. 
#Ahmet Davutoğlu
#ÖTV
#Paket
#flaş DİSK
9 yıl önce