|

İş dünyası terörü lanetledi

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesine iş dünyası büyük tepki gösterdi. Bu katliamın bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan iş dünyası temsilcileri, savcıya sıkılmış kurşunun adalete sıkıldığını belirterek terörü lanetledi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:39 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Çağlayan'da yaşanan terör saldırısına karşı iş dünyası tek yürek oldu. Görevini yaptığı sırada rehin alınan Savcı Mehmet Kiraz'ın daha sonra teröristler tarafından öldürülmesine tepki gösteren iş dünyası, terörün bir insanlık suçu olduğunu ve Savcı Kiraz'a sıkılan kurşunu adalete sıkılmış kurşun olarak nitelendirdi. Türk iş dünyası temsilcileri tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Adliyesi'ndeki terör eylemine ilişkin, “Dün İstanbul Adliyesi'nde gerçekleşen terör eyleminde hedef alınan savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi bizi derinden üzmüştür. Adaleti sağlamakla görevli bir savcımıza yönelik bu iğrenç saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Bu terör eylemi, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur''dedi.


İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, “İstanbul Adalet Sarayı'nda dün meydana gelen saldırıda şehit olan savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.



Şehit Savcımıza sıkılan kurşununun, adalete sıkılmış olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, konuyla ilgili şunları söyledi: “Adalet, toplumun her ferdine, hatta teröristlere de lazımdır. Savcımızın acımasızca ve savunmasız bir şekilde katledilmesi, terörün karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur."


#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Mehmet Selim Kiraz
#toob
9 yıl önce