|

İSPARK'tan araç çekmek yasak

Vatandaşların günlük hayatta yaşadığı en büyük problemler arasında araçlarının trafikten çekilmesi de yer alıyor. Ancak korkmayın İSPARK'tan araç çekmek yasak...

Yeni Şafak
15:30 - 26/02/2015 Thursday
Güncelleme: 13:32 - 26/02/2015 Thursday
Yeni Şafak

Yaklaşık 3.5 milyon aracın bulunduğu İstanbul’da 300 bine yakın kamu ve özel sektöre ait otopark alanı bulunuyor. İSPARK trafik akışını engel olan çift sıra parklanmanın önüne geçmek amacıyla yol üstü otoparklarıyla da hizmet veriyor.


İSPARK otopark alanlarından araç çekmek yasak

İstanbul genelinde günde 150 bin kişiye otopark hizmeti veren İSPARK’tan sürücülere uyarı geldi. İSPARK otoparklarına araçlarını bırakan sürücülerin araçlarını otopark alanlarından çekilmesi yasak. Vatandaşların aracını bırakırken otopark çizgilerine dikkat etmesi ve otopark fişini alması gerekiyor.


İSPARK otopark alanlarından araçların çekilmediğini belirten İSPARK yetkilileri hayati durumlarda güvenlik vb. sebeplerde sadece araçların çekilmesine izin verildiğini bununda giderlerinin İSPARK tarafından karşılandığını belirtiler.


Otopark alanları dışında trafik akışını engelleyen noktalara, yasak park alanlarına ve yaya yoluna bırakılan ve çift sıra park edilen araçlar çekiliyor. Hatalı ve yasak alanlara parklanmadan dolayı yılda yaklaşık 500 bin’e yakın araç çekiliyor.


Sürücülerin kent genelinde otopark alanlarının dışında park yasağı olan yerlere araçlarını bırakmaları ödeyecekleri otopark ücretinin 10 katı araç çekme cezası ödemelerine sebep oluyor.

#İSPARK
#Araç
#otomobil
#araç çekmek
9 years ago