|

İsrailli turistler Davos'u unuttu

Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının ardından tatil için Türkiye'yi tercih etmeyen İsrailli turistler rezervasyonları yeniden patlattı. Türkiye'ye günde ortalama 2 bin turist gelmeye başladı

İstanbul
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 03:23 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
İsrailli turistler Davos'u unuttu
İsrailli turistler Davos'u unuttu

İsrail ordusunun yıl başında Gazze Şeridi'nde 1400 dolayında Filistinli'nin ölümüyle sonuçlanan askeri operasyonundan sonraki gelişmeler nedeniyle yavaşlayan İsrailli turistlerin Türkiye'ye seyahati, yeniden canlandı. İsrail'in uluslararası havalimanı Ben Gurion'dan Antalya'ya önceki gün içinde 26 uçak havalandı. Haaretz gazetesinin ekonomi eki "The Marker", "Hava treni, İsraillilerin Antalya'ya döndüklerine kuşku bırakmıyor" dedi. Türkiye'ye geçen mayıs ve haziranda gelen İsrailli turistlerin sayısında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56-58 bir gerileme söz konusu oldu.

HAFTA İÇİ 2 BİN TURİST

"Holiday Lines" tur şirketi Genel Müdürü Arnon Englander, "Temmuz başında kaydedilen yüzde 25-30 oranındaki düşüşten sonra, son iki haftada rezervasyonlarda artışlar gözleniyor. Türkiye'ye geçen hafta içinde de 2 bin 500 İsrailli turistin gittiği belirtiliyor" dedi. "Aviation Links" Genel Müdürü Yoram Mutai de, "Sendikalar da tatilleri için tekrar Antalya'ya dönme yollarını arıyor ve bayramlar döneminden sonra düzenlenecek paket turlar konusunda anlaşmalar yapmak istiyorlar" dedi.

TOPLAM RAKAMDA DÜŞÜŞ VAR

"Walla Tours" Genel Müdürü Ariel Atias ise yaz boyunca gidenlerin sayısının artış göstermesine rağmen, yine de toplam rakamlarda yüzde 15 bir düşüş olacağı tahmininde bulundu. "Holiday Lines" Tur şirketi Genel Müdürü Arnon Englander, İsrailli turistin yeniden Türkiye'ye yönelmesinde en önemli nedenlerden biri olarak "fiyata her şeyin dahil olması ve gün boyunca sunulan bol ve lezzetli yemekleri" gösterirken fiyatların Yunanistan veya Bulgaristan'a göre, yüzde 35 daha ucuz olduğunu hatırlattı.


Oturumu terketmişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'taki oturumun son konuşmacısı Perez'in sert sözlerinin ardından, oturum yöneticisinden izin istemiş, aldığı tepki karşısında oturumu terketmişti. Başbakan'ın bu çıkışı dünya çapında yankılanmış ve İsraillilerin tepkisine neden olmuştu.




15 yıl önce