|

İstanbul Tahkim Merkezi kuruldu

Yabancı yatırımcı çekmek için gelişmiş ülkelerin önem verdiği tahkim merkezleri ülkemizde de kurumsallaşıyor. Son olarak, ekonomik değeri artıracak İstanbul Tahkim Merkezi Başkanlığı'na Ziya Akıncı seçildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:58 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Son yıllarda yabancı yatırımcının gözdesi olan İstanbul'un amaca yönelik kurumsal yapılanması sürüyor. İstanbul Tahkim Merkezi ile Türkiye'nin, Orta Doğu ve Avrupa'da gelişmiş tahkim merkezleri arasında yer alması hedefleniyor. Bu merkez sayesinde İstanbul'da bağımsız ve özerk yapıya sahip uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyede kurumsal bir tahkim merkezi bilhassa yatırımcılar için önemli. Merkezin faaliyetleri için önem taşıyan kurumsal yapılanma süreci son hız devam ediyor. Son olarak, İstanbul Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu başkanlığına Prof. Dr. Akıncı seçildi. TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, (İTM) Genel Kurulu, Divan Başkanlığına seçilen Dr. Vahdettin Ertaş'ın başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hizmet Binasında toplanarak Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerini seçti.



Ziya Akıncı başkan oldu


Genel Kurulda Yönetim Kurulu başkanlığına TOBB temsilcisi Prof. Dr. Ziya Akıncı seçilirken, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Mustafa Çıkrıkçıoğlu (TİM), Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı), Müjdat Keçeci (TOBB) ve Av. Mehmet Rifat Bacanlı (Türkiye Barolar Birliği) getirildi.



Uyuşmazlıkları çözecek


İstanbul Tahkim Merkezi; müzakere, arabuluculuk usûllerinin kurumsallaşması ve alternatif uyuşmazlık çözümü kültürünün yerleşmesine katkıda bulunacak.


#Ziya Akıncı
#İstanbul Tahkim Merkezi
#Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
9 yıl önce