|

İstanbul'a yeni metro

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2015’de tamamlanması planlanan Kartal-Kaynarca Metro inşaatı için çalışmaları başlattı.

Yeni Şafak
11:05 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 12:27 - 5/05/2015 Salı
Diğer

Topbaş, tarihe tanıklık ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu, "Kendimize koyduğumuz hedef şu; her yerleşim bölgesine, her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonu olsun. İşte medeniyet bu. Kaynarca bizim esasında son noktamız değil. İnşallah Tuzla'ya kadar, Tuzla Belediyemizin bulunduğu noktaya kadar gidecek hat tamamlanacak."



KARTAL'DAN KAYNARCA'YA UZANAN METRO HATTI

Şantiyeyi gezen Topbaş, konuşmasının ardından butona basarak beton harcı döktü. Topbaş, şantiyedeki çalışanlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli, kazı çalışmaları bittiğinde Kaynarca'ya uzanmış olacak.



70 BİN YOLCU TAŞINACAK

2015 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Kartal-Kaynarca metro hattı ile birlikte, Kadıköy-Kaynarca arasında saatte 70 bin yolcu taşınabilecek. Yeni yapılacak metro hattıyla, Kadıköy-Kaynarca arası yolculuk süresi 38,5 dakikaya inmiş olacak.



#İstanbul
#Metro
#Kartal-Kaynarca Metro inşaatı
#Tuzla
#Kadir Topbaş
#Anadolu Yakası'nın ilk metrosu
#Kadıköy-Kartal Metro tüneli
9 yıl önce