|

İstanbul’da şov zamanı

50’den fazla marka ile 500 modelin sergilendiği 15’inci İstanbul Autshow kapılarını açtı. 60 otomobilin prömiyerinin yapılacağı fuarın açılışını yapan Bakan Fikri Işık, “Gelecekte çeşitlilik artacak. Bu yarışta artık Türkiye 'ben de varım' diyecek" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2015 vendredi
Güncelleme: 21:10 - 21/05/2015 jeudi
Yeni Şafak

Otomobil severlerin merakla beklediği İstanbul Autoshow 2015'in basın ve VIP açılışı dün yapıldı. Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde otomobil tutkunlarını ağırlayacak fuarın basın ve VIP açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla yapıldı. Bu seneki konsepti “Dünyanın Yeni Harikaları” olan fuarın, çok sayıda markanın yeni modellerinin yanı sıra geleceğin teknolojilerini de otomobil severlerle buluşturması bekleniyor.



MARKAMIZI ÜRETMELİYİZ


Fuarın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Işık, Türkiye'nin en güçlü alanlarından biri olan otomotiv sektörünün cari fazla verdiğini, Avrupa'nın hayal bile edemediği bir büyüme olduğunu anlattı. Cari fazlayı sağlayan faktörün otomotiv yan sanayi olduğunu kaydeden Bakan Işık, şöyle devam etti: “2013'te Türkiye'nin kullandığı her 100 aracın 79'u ithal araç. Burada ülke olarak biraz daha dikkatli olmalıyız. Türkiye'nin eski araç stoğunu biliyoruz. Cari açığı yok sayarak eski araçları hemen düzeltin demeniz çok da gerçekçi değil. Arzumuz şu, Türkiye artık kendi markasını da üretmeli. Türkiye'de üretim yapan bütün firmaları biz Türk firması olarak görüyoruz ve destekliyoruz.”



YAN SANAYİMİZ TEDARİKÇİ


Son kararların başka merkezlerde verildiği noktalarda otomotiv yan sanayisinin stratejik olma konumuna yükselemediğini, böyle olunca tedarikçi olmanın ötesine geçemediğini vurgulayan Işık, yan sanayinin otomotiv sektörünün stratejik ortağı konumuna geldiği zaman, hurda teşviği ve eski araçların toplanması noktasında verginin yeni bir paradigma değişimine uğraması konusunu çok daha rahat konuşacaklarını vurguladı.



TÜRKİYE YARIŞTA VAR


Işık, 2020'de dünyada her 5 otomobilden birinin elektrikli olmasının öngörüldüğünü belirterek, “Türkiye'nin artık lisansla üretim yapan bir ülke olarak kalmasını istemiyoruz. Birinci fazın son noktasına geldik. Hedefimiz menzili artırılmış elektrikli araçta Türkiye'nin bir marka çıkarması. İnanıyorum ki Türkiye bu yarışta bundan sonra 'ben de varım' diyecek.”



Dünyanın harikaları


İstanbul Autoshow 2015 Fuarı'nın açılışında konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar da, fuar çalışmalarına 90'lı yıllarda başladıklarını ve o günlerden beri 1 milyon metrekarede 8 milyon otomobil severi gelecekle ve geleceğin bugüne yansımış güncel marka ve modelleriyle buluşturduklarını söyledi. Bu yıl da ikisi dünya lansmanı olmak üzere 37 ayrı marka ve 60'tan fazla yeni modelin otomobil severlerle buluşacağını belirten Bayraktar, bu yılın konseptinin de “Dünyanın Yeni Harikaları” olduğunu belirtti.Yaklaşık 90 milyona varan global pazar da giderek doğuya kaydığını söyleyen Bayraktar, aslan payını Çin ve Hindistan alacağını belirtti.



60'tan fazla lansman


Fuarda bu yıl, ikisi dünya lansmanı olmak üzere 37 ayrı marka ve 60'dan fazla yeni modelin lansmanı yapılacak. İstanbul Autoshow'un, 2015 yılında yeni bir rekor kırması beklenen sektörün bu başarısını taçlandırması bekleniyor. Fuarı yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Ziyaretçilere, yarın ile 31 Mayıs tarihi arasında açık olacak fuar için ziyaret saatleri hafta içi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 olarak belirlendi.


#İstanbul Autoshow
#Autoshow
#otomotiv
il y a 9 ans