|

İşte "şişkin" faturaların sebebi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Faturalardaki şişkinliğin, bazı dağıtım şirketlerinin sayaç okuma sürelerini uzattığı gerekçesiyle abonelerin elektrik faturasının şiştiğini, gizli zammın söz konusu olmadığını" belirtti. Yeni Şafak'ın "Ocak'ta gelen elektrik faturalarındaki şişkinlik vatandaşı isyan ettirdi" haberi konuyla ilgili, büyük yankı uyandırdı.

Yusuf Aydın Deniz
11:37 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 23/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yıldız, biz dağıtım şirketlerine özellikle ocak ayında yoğunlaşan kış şartları nedeniyle daha da dikkatli olmaları, daha iyi işletmecilik yapmaları gerektiğini talimatlandırdık. Yatırım ve bakım için uygulanan kesintilerle arızalardan uygulanan kestintileri çok iyi ayrıştırmak lazım.


GİZLİ YA DA AÇIK ZAM YOK

Türkiye'deki elektrik tarifeleri 2015'te de ulusal tarifelerle götürülmektedir. Elektrik fiyatları sabittir. Açık ya da gizli zam sözkonusu değildir.


FATURALARIN AYLIK KESİLMESİ GEREKİR


Aylık faturaları kesmeleri lazım, aksamalar olduğunu gördük ve ikazları yaptık. Ancak kullanılan faturaya 1 kilovat saat daha ekleme söz konusu olmaz.

BEDAŞ, son faturalardaki şişkinliğin geç okumadan kaynaklandığını savunmuştu. Vatandaşlar ise, özelleştirmeden sonra faturaların sorumsuzca şişirildiğine dikkat çekmişti


#yüksek fatura
#taner yıldız
#elektrik
9 yıl önce