|

İthal cep telefonuna vergi yolda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mobilya, deri, konfeksiyon, kerpeten ve pense gibi ürünlerin bile yurt dışından gelebildiğine dikkat çekerek “Köyde kullandığımız orak bile Çin’den geliyorsa iş zıvanadan çıkmıştır” dedi.

Yeni Şafak
10:07 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:13 - 30/01/2015 Cuma
Diğer

Türk geleneksel halıların bile Çin’de üretildiğini dile getiren Zeybekci, bunlar üzerinde de bir çalışma yaptıklarını söyledi. Star Gazete'nin haberine Ekonomideki dönüşüm programı kapsamında haksız rekabeti önlemeyi amaçlayan lüks tüketimin vergilendirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken, elektronik sektörüne yönelik soruşturma süreci tamamlanma aşamasına geldi.


Türkiye’de üretin çağrısı

Cep telefonu ve tabletle ilgili çalışma Dünya Ticaret Örgütü’ne gönderildi. Lüks tüketimdeki ürünlerin vergilendirilmesi çalışmasında elektronik sektörü ile ilgili çalışmaların bitme noktasına geldiğini ifade eden Zeybekci, özel sektörden gelen haksız rekabet şikayeti kapsamında cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayarları ithal eden firmalarla ilgili anti-damping soruşturması başlatıldığını hatırlattı. Sürecin tamamlanması ile gümrüklerden bu mallar girerken, anti-damping vergisi ödeyecek. Ekonomi yönetimi anti-damping vergisi ödemek istemeyen firmalara ise Türkiye’de üretim çağrısı yapıyor. 

#cep telefonu
#vergi
#ithal cep vergisi
9 yıl önce