|

İzmir stop etti

İzmir'de şehir içi ulaşımda kullanılan Kentkart uygulamasında ihale sonrası sistem çöktü. Belediye tedbir alamadı, vatandaş yolda kaldı

Yeni Şafak
08:08 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 05:10 - 2/06/2015 Salı
Diğer

İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaları vatandaşı perişan etmeye devam ediyor. Daha önce her yağışta sel altında kalan İzmir'de, şehir içi ulaşımda da büyük aksaklıklar yaşanıyor. Son olarak Kentkart'lardaki sistem sorunu İzmirliler'i perişan ederken, vatandaşlar yollarda kaldı ve işyerlerine ulaşamadı. 16 yıldan beri İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan Kentkart sisteminde, firmanın ihaleyi kaybetmesi sonucu sistem sorunu oluştu.



VATANDAŞ YOLDA KALDI


Otobüs, vapur ve metroya binerken yolcuların Kentkart'ları validatörler tarafından hiç okunmadı ya da 'bakiye yetersiz' gerekçesiyle geçişe izin vermedi. Otomatik yükleme makinelerinde kartlara para yüklenemedi. Ulaşım kartları turnikelerde okunamazken, vatandaşlar araçlara binemedi. Takvim'deki habere göre, yollarda kalan vatandaşların bu kez araçlara ücretsiz olarak bindikleri görüldü. Krize Kentkart firmasının son gün sistemin şifre ve kodlarını değiştirmesinin neden olduğu ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kentkart şirketinin, 3 gün önce teslim ettiği sistemin şifre ve kodlarını son gün değiştirdiğini belirtti. Durumun bağımsız uzmanlar ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu tarafından da tespit edildiğini açıklayan Belediye, şirket hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.



TEDBİR ALINMADI


Suçlanan taraf Kentkart A.Ş. ise şifreleri tutanakla teslim ettiklerini öne sürdü. Vatandaşlar, göz göre göre gelen bu sorunla ilgili büyükşehir belediyesinin tedbir almadığını belirterek, "Hiçbir hizmeti doğru alamıyoruz" diye isyan etti.


#İzmir
#Kentkart
#İzmir Büyükşehir Belediyesi
9 yıl önce