|

Japonlar operasyonlarını İstanbul'dan yürütmeli

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşayan Japon iş adamlarına "Operasyonlarınızı İstanbul'dan yönetin" çağrısında bulundu

Murat Palavar
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Japonlar operasyonlarını İstanbul'dan yürütmeli
Japonlar operasyonlarını İstanbul'dan yürütmeli

Tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşayan Japonya'ya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan çeşitli tavsiyeler geldi. Babacan Japon iş adamlarına "Operasyonlarınızı İstanbul'dan yönetin" dedi. Japonya'nın en yüksek trajlı ekonomi gazetesi Nikkei'in İstanbul Bürosu'nun açılışı dolayısıyla, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Nikkei Üst Yöneticisi Tsuneo Kita'nın da katılımıyla bir kokteyl düzenlendi.

KOBİ'LERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Türk ve Japon KOBİ'lerinin işbirliğini arttırabilmek için de çaba gösterilmesi gerektiğini söyleyen Babacan, Türkiye'de yatırım yapacak Japon şirketlerinin bölgedeki operasyonlarını da İstanbul'dan yönetebileceğini belirtti. Son dönemde önemli Japon finans kuruluşlarının İstanbul'da ofis açtığına işaret eden Babacan, Türkiye'nin 2002'den bu yana iktisadi, siyasi ve sosyal alanda önemli değişimler geçirdiğine dikkati çekti. Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki de, Türkiye ile Japonya'nın dostluğunun altını çizerek: 'Türkiye'den Japon okurlara doğrudan haber verecek bir büro kurulmasını temenni ediyordum. Bu nedenle Nikkei'nin İstanbul bürosunun açılmasını sevinçle karşıladım' diye konuştu.


Nikkei ilişkileri daha da geliştirecek

İşadamı Ahmet Çalık, Türkiye ve Japonya arasında 120 yıl öncesine uzanan dostluğun, zor günler ve doğal afetlerin yaşandığı zamanlarda gösterilen dayanışmayla taçlandığını belirtti. Çalık, dünyanın saygın ekonomi gazetelerinden olan Nikkei'in İstanbul Bürosu'nun açılışının bu ilişkiyi daha da geliştireceğini dile getirdi. Çalık, 'Nikei, iki ülke ve bölge ülkeleri arasındaki iletişim köprüsünü daha da güçlendirecek" diye konuştu.



12 yıl önce