|

Kabarık faturaya önlem

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin sayaç okumayıp faturayı 2015’e sarkıtarak ek finans elde etmeye çalıştığı haberiyle ilgili EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bu tür manipülatif girişimler bekliyorduk. Hazırlıklıydık” dedi

Yeni Şafak
07:58 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 06:00 - 27/01/2015 Salı
Diğer

 Kayıp-kaçak oranının yüksek gösterildiği şüpheleri konusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa  Yılmaz, 2016 yılında yeni elektrik tarifelerinin belirleneceğine işaret ederek, "Yeni tarife öncesinde bu tür manipülatif girişimler bekliyorduk. Buna karşı hazırlıklıydık" dedi. Bir bölgede, kayıp-kaçağın değil yarım puan, çeyrek puan artışının bile milyonlarca lira anlamına geldiğini belirten Yılmaz, "Burada söz konusu olan 1-2 milyon TL değil. Milyonlarca liradan söz ediyoruz" dilye konuştu. Tarifeye yönelik bu tür manipülatif girişimleri boşa çıkaracak bazı formüller üzerinde durduklarını kaydeden Yılmaz, "2014 yılının kayıp-kaçak oranlarını belirlerken, yılı 12 yerine 11 aya bölebiliriz. Aralık ayını dışarıda bırakırız. Aynı zamanda önceki aralık ayıyla da karşılaştırmalarımızı yaparız. Böylece, gerçek ya da gerçeğe en yakın kayıp-kaçak rakamlarını ortaya koyarız" dedi.


‘BENİM DE ANKARA’DAKİ EVİME ŞİŞKİN FATURA GELDİ’

Yılmaz, Ankara ve İstanbul’da evi bulunduğunu, kendisine de ‘şişkin’ elektrik faturası geldiğini söyledi. Habertürk'ün haberine göre, Yılmaz, Ankara’daki evinde elektrik sayacının 30 yerine 50 günde okunduğunu belirterek, “Ben de kontrol ettim. Olağanüstü bir şey görülmedi” dedi.


‘NEYE MAL OLURSA OLSUN 1 KURUŞ İÇİN GEREKEN YAPILIR’

Vatandaşın şikâyetlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na iletebileceğini belirten Yılmaz, "Vatandaş, EPDK internet sitesinden faturasını hesaplayabilir. Eğer, tutarsızlık varsa bize başvursun. Biz, gereğini yaparız. Abonelerin, neye mal olursa Faturalamada olsun 1 kuruşu için gerekeni yaparım" diye konuştu.


FATURALAMADA ÖNLEM ALINDI

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, yeni yönetmelikle, faturalamada dönem değiştirilerek, birim fiyatın artırılmasının önlendiğini söyledi.

#elektrik faturası
#kabarık fatura
#epdk
#Mustafa Yılmaz
9 yıl önce