|

Kadınlar moda tasarımında erkek yarışmacılara fark attı

EİB Moda Tasarım Yarışması'nda finale kalan 10 tasarımcının tamamının kadın olduğu belirtildi. Uğurkan Erez'in organizasyonunda yapılacak finalde yarışmacılar 4'er tane kıyafet sergileyecek. Yarışmanın teması ise 'Şehirli Gözde'

İstanbul
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 03:24 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Kadınlar moda tasarımında  erkek yarışmacılara far
Kadınlar moda tasarımında erkek yarışmacılara far

Bu yıl 5. Kez düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması”na 221 genç tasarımcı başvurdu. Finale kalma mutluluğunu yaşayan 10 genç tasarımcının tamamı kadın tasarımcılar oldu. Bu başarılarıyla kadın tasarımcılar yarışma tarihinde bir ilke imza attı.

TAMAMI GENÇ BAYANLAR

İhracatın ve istihdamın lokomotif sektörlerinin başında yer alan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörüne genç, yenilikçi, vizyon sahibi ve özgün tasarımcılar kazandırmayı hedefleyen, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 5. Kez düzenlenen, “EİB V. Moda Tasarım Yarışması”nda finalistler belli oldu. Yarışma tarihinde ilk kez, finalistlerin tamamı genç bayan tasarımcılardan oluştu. Bu yıl yarışmanın teması “Şehirli Gözde” olarak belirlendi.

JÜRİ ZORLANDI

Moda Tasarımcısı ve EİB V. Moda Tasarım Yarışması Danışmanı Esin Yılmaz, Yarışma Komite Başkanı Hülya Sertbaş'ın da yeraldığı jürinin seçimde çok zorlandığını belirten Hülya Sertbaş, Bu yıl yarışmada 221 katılımcının tasarımlarının yarıştığını, tasarımlarının her geçen sene daha güzel ve yaratıcı olduğunu ifade etti. Yarışmacıların tasarladıkları 4 kıyafetten oluşan kıyafetleri moda tasarımcısı Özlem Kaya'nın atölyesinde dikilerek hayata geçirilecek. Final gecesi ise Uğurkan Erez'in organizasyonunda yapılacak.


En çok katılım İzmir'den

Yarışmaya en çok katılım İzmir'den oldu. 221 yarışmacının başvurduğu, “EİB V. Moda Tasarım Yarışması”nda, İzmir'den 5, İstanbul'dan 3, Çanakkale'den 1 ve Bursa'dan 1 kişi ilk 10 finalist seçildi.


İpliğimizin yüzde 30'u Kahramanmaraş'tan

1983 yılından sonra özel sektör yatırımlarıyla adeta 'tekstil' şehri haline gelen Kahramanmaraş, özellikle iplik üretimi ile dikkatleri çekiyor. Türkiye ipliğinin yüzde 30'unu karşılayan Kahramanmaraş'ta, halen 82 fabrikada yıllık 410 bin ton iplik üretiliyor. Verimli topraklarında bir zamanlar çiftçilik yapan Kahramanmaraşlı girişimciler, son 20 yılda tarlada çalıştıkları traktörlerinden inerek kentin sanayisine yön vermeye başladılar.



15 yıl önce