|

Karatay diyetine bakanlık yorumu

Karatay diyeti ile başlayan ekmek ve kahve tartışmalarına bakanlık da bir yorumda bulundu. Bakanlık ekmeğin faydalı besin olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 19:59 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, diyetisyenlerin ekmek, şeker gibi bazı ürünlerin alınmaması yönündeki uyarılarını doğru bulmadığını belirterek, “Değişik kategorideki insanların değişik besin elementlerine ihtiyacı var. Bu yüzden 'Ekmek yenmemeli' gibi radikal söylemlerde bulunmayı doğru bulmuyorum. İnsan vücudun temel şeylere, şekere de proteine de yağa da ihtiyacı var. En önemli organlardan birisi beyin. Beynin yapısı, büyük bölümü yağdır. Beyin glikozla çalışır” değerlendirmesi yaptı.



TEREYAĞI HAKSIZLIĞA UĞRADI


Prof. Dr. Erol, geçmişte, kalp yetmezliğinde yumurta, damar sertliğinde tereyağı gibi bazı ürünler için de çok acımasız eleştiriler yapıldığını söyledi.Prof. Dr. Erol, “Bunları iyi araştırmadan bir şey söylemek doğru değil" dedi.



Her gün bir kahve içerim


Kahvenin etken maddesinin kafein olduğunu, kafeinin ise uyarıcı etkisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erol, “Normal erişkin insanlarda günde 1 fincan kahvenin antioksidan etkisi olduğu söylenir. Ancak çocuğuma kahve içirmem. Çünkü ben çocuk hekimi değilim. 'Çocuk içsin, içmesin' demeyi ben etik bulmuyorum. Kafeinin kalp üzerinde etkisi var. Kafeini bir doping maddesi olarak dahi kullanırsın” dedi.






#Karatay diyeti
#kahve
#İrfan Erol
#ekmek
#beslenme
9 yıl önce