|

Katar'dan 100 milyar dolar

Katar İşadamları Derneği Başkanı Şeyh Faisal Bin Qassim Al-Thani, Türk şirketlerini 2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası için yapılacak yatırımlara davet ederek, ''Ülkemizdeki altyapı projelerine gelecekteki on yıl içerisinde kullanılmak üzere 100 milyar dolar ayırdık'' dedi.

Aa
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:44 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Katar'dan 100 milyar dolar
Katar'dan 100 milyar dolar

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen 1.Türk Katar İş Konseyleri Ortak Toplantısı'nda Katar ve Türk şirketlerinin önümüzdeki dönemde daha yakın çalışması gerektiğini belirten Al-Thani, ''Türkiye bizim için Avrupa kıtasında açılan bir kapı olduğu gibi, sanayi, ticarette ve ekonomide büyük gelişme kaydetmiş bir ülke. Ekonomik işbirliğimizi daha ileriye götürebiliriz. Ülkemizdeki altyapı projelerine önümüzdeki on yıl içerisinde kullanılmak üzere 100 milyar dolar ayırdık'' dedi.

Katar'ın 2020 yılında Dünya Kupası'nı ağırlayacağını ve bu kapsamda büyük yatırımların yapılacağını vurgulayan Al,Thani, ''Bu projelerde Türk şirketlerini davet ediyoruz.  Türkiye'de şirketler deneyimleriyle bu projeleri başarıyla sonuca ulaştıracaktır. Hali hazırda 35'ten fazla Türk şirketi zaten Katar'da aktif olarak çalışıyor'' şeklinde konuştu.

-DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Yenigün-

 

Toplantıda konuşan DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün de Katar ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısında bulunarak, Türkiye'nin İtalya ve Çin arasındaki en büyük serbest piyasa ekonomisine bir ülke olarak Katar'dan daha fazla yatırım beklediğini söyledi.

Türk müteahhitlik şirketlerinin 2012 yıl sonu itibariyle Katar'da yaklaşık 12 milyar dolara yakın inşaat projesi yürüttüğünü belirten Yenigün,''Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerin daha gelişmesini arzu etmekteyiz. Türkiye'ye son on yılda küresel sermaye 100 milyar doların üzerinde yatırım yapmıştır. Teşviklerin de etkisiyle daha fazla Katar yatırımını Türkiye'ye bekliyoruz. Türkiye'ye yatırım geleceğe yatırımdır'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce
default-profile-img