|

Kılıçdaroğlu: Mütevazi değilim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB Genel Kurulu'nda seçim vaatleri eleştirilerine cevap verdi. Kaynak sorunu olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu "Biz her şeyi düşündük ve yeni bir başlangıç yapmaya Türkiye'nin ihtiyacı var. Bizim sizin oylarınıza ihtiyacımız var. Mütevazi değilim oy vereceksiniz ki Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyalım" dedi.

Yeni Şafak
13:05 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:26 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:



- Değerli dostlarım siz ne söylüyorsunuz dediler. İyi söyleyeceğiz de burada olsanız söyleyeceğim de burada değilsiniz. Sözüm söz seçimlerde cevabımızı çok iyi vereceğiz.



- Irak ve Suriye politikasının bize maliyeti 16 milyar dolardır. Adana'da, Mersin'de, Antep'te iş yapan değerli arkadaşlarım, bunu sizler zaten çok iyi biliyorsunuz.



- Milli irade istiyorsak öncelikle yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Milletvekilleri adaylarının kapalı kapılar arkasında oluştuğu siyasi rejimi değiştireceğiz.



Yeni bir anayasayı elbette yapacağız


-Biz elbette Ortadoğu'ya sırtımızı dönmeyeceğiz, ama biz Müslüman bir ülke olarak uygar dünyanın bir parçası olan Ortadoğu'nun örnek aldığı, iç barışı olan, zenginleşen, sanayicisinin, çiftçisinin ürettiği bir ülke olmak istiyoruz.



- Yeni bir anayasayı elbette yapacağız. Modern bir anayasa yapacağız. 12 eylül anayasasının basın özgürlüğü ile ilgili maddesi var. Darbe anayasası basın hürdür sansür edilemez diyor. Darbe anayasasında bile bu diyor. Şu anda basın özgürlüğüne inanmamız lazım. İngiltere'de yazılı anayasa yok. Demokrasi yok mu İngiltere'de. Demokrasinin beşiğidir diyorlar orada. Neden orada siyasi kirlilik yok. Sözüm söz iktidara gelişimizin hemen ardından siyaseti kirlilikten temizleyeceğiz.



- Aile sigortasını getireceğiz bu ülkede kimse açlıktan ölmeyecek aile sigortası bizim bulduğumuz bir sigorta dalı değil Türkiye aile sigortasını uygulayacağını 1974 yılında taahhüt etti.



- Vatandaş borç batağında 1 milyon 700 bin kişi hakkında dava açıldı. Biz taahhüdü ihlal davasını kaldıracağız ve ekonomik suça ekonomik ceza.



12 yıl hesap uzmanlığı yaptım


- Var olan kazanımları sürdürmeliyiz sağlıklı çalışan bir devlet mekanizması. Korkunun egemen olduğu bir süreci yaşamaya başladık. Bir ilde toplantı yaptığımızda oda başkanı bana basın mensupları çıkınca konuşalım dedi. Bu doğru bir tablo değil. Birçok ilde aramalı inceleme yapıldı 12 yıl hesap uzmanlığı yaptım kimse bize şunu incele bunu incele demezdi kimse incelenen kişi bilmezdi bunlar davullu zurnalı gidiyor insanları cezalandırmak için elinde sopayla gidemezsin.



Mütavazi değilim- Siyasetçi samimi dürüst ve ahlaklı olmalı, toplumu düşünmeli halkını düşünmeli iş adamını düşünmeli. TOBB Genel Kurulu'na geldik bin 500 TL olacak dedik evet söyledik asgari ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız bunu oda duysun herkes duysun. Biz her şeyi düşündük kurşu kuruşuna bizimle yanı görüşe sahip olayan insanları da davet ederek görüşlerini aldık çağrımı TOBB Genel Kurulu'ndan Davutoğlu'na yapıyorum kaynak sorunu var diyorsan iki uygar insan gibi televizyon kanalında bir araya gelerek tartışalım. Biz her şeyi düşündük ve yeni bir başlangıç yapmaya Türkiye'nin ihtiyacı var. Bizim sizin oylarınıza ihtiyacımız var. Mütavazi değilim oy vereceksiniz ki Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyalım.

#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#TOBB
#Canlı
9 yıl önce