|

Koç'un Afrika anahtarı Defy

Türkiye’nin son yıllarda Afrika’ya yönelik siyasi ve ekonomik açılım politikası özel sektör tarafından da destekleniyor. Son olarak, 324 milyon dolar yatırımla Defy’ı şirket bünyesine kattıklarını söyleyen Mustafa Koç: “Defy, Afrika’daki stratejik hedeflerimiz için bize anahtar oldu. Cazip fırsatları takip ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 21:03 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer
Türkiye’nin son yıllarda Afrika’ya yönelik siyasi ve ekonomik açılım politikası özel sektör tarafından da destekleniyor. Kara kıtaya yatırımlarına devam eden Türk firmaları, farklı ülkelerde ihracat yanında şirket satın alımlarıyla da faaliyetlerini sürdürüyor. 2011 yılında Güney Afrika ve Sahra Altı Afrika Bölgesi’nin en güçlü beyaz eşya üreticisi Defy’ı 324 milyon dolar yatırımla satın alan Arçelik, merkezi Durban’da bulunan fabrikanın kapılarını ilk kez Türk basınına açtı. 

39 ÜLKEDE FAALİYET 

Durban’daki toplantıda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç: “Defy, Afrika’daki stratejik hedeflerimiz için bize anahtar oldu. Cazip fırsatları takip ediyoruz. Geçtiğimiz 3 yılda Arçelik, kıtada faaliyette bulunduğu ülke sayısını ikiye katlayarak 19’dan 39’a çıkardı” dedi.

TÜRKİYE ATAKTA

Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afrika’nın genç nüfusu, büyüyen şehirleşme trendi, hızla artan orta sınıfı bizi burada yatırım yapmaya ikna etmişti. 324 milyon dolar yatırım Türkiye’den Afrika’ya yapılan en büyük sanayi hamlesini gerçekleştirdi. Şirkete 56 milyon dolar yatırım yapıldı.”

PAZAR PAYI YÜZDE 40

Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Defy’ın 6 ana ürün grubu toplamında yaklaşık yüzde 40 pazar payı ile liderliğini güçlendirdiğini açıkladı. Defy’ın tesislerinde 3 bin kişilik insan kaynağı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
#Mustafa Koç
#Afrika
#Defy
9 yıl önce