|

Komşu'dan kötü haber

Avrupa Kurtarma Fonu, Yunanistan'ın 1,2 milyar euroluk borcunu ödeyemediğini açıkladı. Euro Bölgesi ülkeleri Yunanistan'ın kurtarma programını geçtiğimiz ay uzatsalar da, Atina'nın finansmana ulaşması için kreditörlere ayrıntılı bir reform listesi sunması gerekiyor.

Yeni Şafak
16:39 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:41 - 25/03/2015 Çarşamba
Diğer

Avrupa Komisyonu'nun, Yunanistan'ın sermaye için kamu şirketlerini ve sosyal fonları kullanması halinde dahi 9 Nisan'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapılacak 465 milyon euroluk ödemeyi gerçekleştirmekte zorlanacağını tahmin ettiği hafta başında medyada yer almıştı.



Bu arada Almanya tahvilleri, Yunanistan'a ilişkin endişelerin artması sonucu, yükselişini sürdürüyor. Yunanistan, Portekiz ve İtalya tahvilleri ise geriledi. 10 yıllık Almanya tahvil faizi 2 baz puan gerileyerek, Londra saati ile 12:25'te yüzde 0.22 oldu.



Uzmanpara'nın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın da bugün erken saatlerde Yunan bankalarının tahvil varlıklarını kısıtlamıştı. AMB, konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Yunanistan'ın ödeme gücü ile ilgili endişelerle birlikte Yunan bankalarının kısa vadeli ülke tahvili varlıklarını artırmalarını engelledi.



ECBnin Yönetim Kurulu'nun, merkez bankasının denetim kolu tarafından sunulan teklifi onayladığı belirtildi. Söz konusu teklif, Yunan bankalarının daha fazla Hazine tahvili satın almasına hukuki olarak engel getiriyor. Bir haftadan kısa bir süre önce AMB, Yunanistan ve kreditörleri arasındaki politik görüşmelere daha fazla zaman veren benzer bir önlemi durdurmuştu. Konunun kamuya açık olmaması nedeniyle bildi veren kaynaklar isimlerinin açıklanmasını istemediler.


#Avrupa Kurtarma Fonu
#Yunanistan
#Euro
#Atina
#IMF
9 yıl önce