|

Konya ile TÜMOSAN işbirliğinde yeni dönem

Yeni Şafak
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:34 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Konya ile TÜMOSAN işbirliğinde yeni dönem
Konya ile TÜMOSAN işbirliğinde yeni dönem

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye''nin ilk yerli tankı Altay''ın Güç Grubu İhalesi''ni kazanan TÜMOSAN''ı ziyaret etti. Albayrak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak''ın da katıldığı ziyarette Türkiye''nin milli bir projesinin Konya''daki bir tesiste yapılacak olmasından memnun olduklarını ifade eden Başkan Kütükcü, TÜMOSAN''la Konya sanayisi arasındaki işbirliğinin arttırılmasının önemine değindi. Geçtiğimiz günlerde Konya Sanayi Odası''nda, TÜMOSAN''la Konya sanayisi arasındaki işbirliğinin arttırılmasına yönelik bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak, kazan-kazan modelini hayata geçirebilmek için bir yol haritası çıkardıklarını bildirdi.

MİLLİ PROJEYE TAM DESTEK

Konya''nın değerlerinden birisi olan TÜMOSAN''ın milli ve stratejik bir projenin kalbinde yer almasının kendilerini son derece memnun ettiğini anlatan Kütükcü, Konya sanayisi olarak bu süreçte TÜMOSAN''a gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Albayrak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ise, ziyaretten memnuniyet duyduklarını bildirerek, kendilerinin de yerliliği önemsediklerini, Konya''dan kaliteli ürün temin etmenin TÜMOSAN''a da rekabet avantajı kazandıracağını, Konya Sanayi Odası''nın ziyaretinin ise bu sürece önemli katkılarda bulunacağını kaydetti.

''Altay Tankı''nın 5 yılda üretimi tamamlanacak''

Altay Tankı Güç Grubu ihalesini alan Tümosan''ın, önümüzdeki günlerde sözleşme görüşmelerine başlayacağı bilgisini veren Albayrak, beş yıllık bir takvim içerisinde üretimin tamamlanacağını söyledi. Albayrak, ''Tümosan''ın kuruluş ruhuna da uygun olan bu proje bizleri sevindirmekle beraber, sorumluluklarımızı da arttırdı'' dedi. Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Veli Tekelioğlu ve Ömer Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Bozkurt Çağlayan, Kemal Korkmaz, Mehmet Serin, Hüsamettin Sönmez, Mehmet Ali Acar, Hüseyin Keleş ile Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Albayrak, Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, Tümosan Fabrika Müdürü Osman Babaoğlu da katıldı.


10 yıl önce