|

Körfez baharı

Arap yatırımcıların bu yıl Türkiye’den 20 bin gayrimenkul satın alması bekleniyor. Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, bu yatırımla 6 milyar dolarlık para girişi beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:50 - 25/01/2015 Pazar
Diğer
Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Başkanı avukat Hakan Tokbaş, enstitü bünyesinde kurdukları Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu’nun yaptığı araştırma ve tahminlere göre Arap yatırımcıların bu yıl Türkiye’de 20 bin gayrimenkul almasını beklediklerini belirterek, Araplara satın alımlarda sorun yaşamaması için destek olacaklarını söyledi. Tokbaş, Arap yatırımcıların, gayrimenkul alımlarında yaşadığı sorunlar ve mağduriyetlerini gidermek, onların huzur ve güvenli yatırım yapabilmelerini sağlamak adına destek olmak amacıyla kısa süre önce Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu kurduklarını söyledi.

İKİ İL'E YOĞUN İLGİ

Tokbaş, komisyonun, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Arapların haklarını korumak ve Türkiye’deki güvenilir dostları olmak için herhangi bir çıkar gözetmeksizin faaliyet göstermek ve hizmet etmek amacıyla kurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Geçen yıl Arap yatırımcıların Türkiye’den yaklaşık 5 bin konut, yaklaşık 3 bin 500 arsa aldığını tahmin ediyoruz. Arap yatırımcılar en çok İstanbul ve Bursa’da yatırım yapıyorlar ve yapacaklar. Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu’nun yaptığı araştırma ve tahminlere göre Arap yatırımcıların bu yıl Türkiye’de 20 bin gayrimenkul almasını bekliyoruz. Bu satın almalar konut ve arsa niteliğinde olacak. 2015, Türkiye’den konut alacak Arap yatırımcıların senesi olacak. Bu yatırımlarla Türkiye’ye 6 milyar dolar sıcak para girişi olacağını tahmin ediyoruz. İnşaat sektörünün ve siyasi iradenin bu yatırımları destekleyici ve kolaylaştırıcı çözüm ve tedbirleri bir an evvel alması gerekmektedir.”

Yabancıya konut satışında artış var

Garanti Mortgage Genel Müdürü Atay, yabancılara konut satışında artış görüldüğünü söyledi. Atay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 2 Ocak 2015 verilerine göre sektör büyüklüğünün katılım bankaları dahil 124,7 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti. Gayrimenkulde bu yıl  büyük farklılıklar beklemediklerini söyleyen Atay, fiyat artışının 2015'te geçen yıla yakın bir seviyede gerçekleşeceğini söyledi.

#Hakan Tokbaş
#Gayrimenkul
#Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu
9 yıl önce
default-profile-img