|

Kotil: Bilet fiyatları düşer

THY Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte uçak bilet fiyatlarının da düşeceğini söyledi. Kotil, 12 yıldır büyüyen THY’nin daha yıllarca büyümeye devame deceğini kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 19:42 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Üst üste dört yıl Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları, uygulamaya geçirdiği sayısız yenilik ile havacılık alanında öncü bir profil kazandırmasının yanısıra büyümeye de devam ediyor. 2014 yılını değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, “2014 yılı çok iyi geçti Allah’a şükür. Büyüme planlandığı gibi geçti. Hatlarımızı açtık. Rekabeti kendisi hissetti ve hissettirdi. 2015’de en büyükler kimse onların arasındayız” dedi.


“BİLET FİYATLARI DÜŞECEK”

Dünyada düşen petrol fiyatlarının havayolu şirketlerinin giderlerini düşüreceği için bilet fiyatlarının da düşeceğini belirten Genel Müdür Kotil, “10 yıllık THY Genel Müdürlük kariyerimde düşük petrol fiyatlarını da yüksek petrol fiyatlarını da biz gördük. Arap üreticiler 20 dolara kadar düşse bile biz üretimi kesmeyeceğiz diyorlar. Bu da petrol fiyatının düşmeye devam edeceği anlamına geliyor. Böyle bir karar var. Havayollarının en büyük girdisi petroldür. THY özelinde bu yüzde 38-40’a kadar gelmişti. Düşen petrol fiyatlarıyla bu rakam düşecek. Basit matematik yaparsak her havayolunun gideri yüzde 10 gibi düşmüş olacak petrol fiyatlarının düşüşüyle. Tabii ki bizim bilet fiyatlarımız da düşecektir” dedi. 


DAHA ON YILLARCA BÜYÜRÜZ

Rusya’da yaşanan krizin THY’ye bir etkisinin olmadığını belirten Kotil, uzakdoğu seferlerinde de artışın devam edeceğini ve Afrika açılımını 2015’te de devam ettireceklerini söyledi. Kotil, şunları kaydetti: “12 yıldır büyümeye devam ediyoruz. THY, Türk siyasetinin dünya üzerindeki etkisinden dolayı onlarca yıl büyümeye devam edecek.” 

#temel kotil
#uçak
#bilet
#thy
9 yıl önce