|

Kredi çekecekler dikkat!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz koridorunun üst bandında yaptığı 75 baz puanlık indirim ile bankaların başta konut kredileri olmak üzere tüketici kredisi faizlerinde indirime gitmesi bekleniyor.

Vatan
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kredi çekecekler dikkat!
Kredi çekecekler dikkat!

Merkez Bankası'ndan kredi çekeceklere iyi haber geldi. Faiz koridorunun üst bandında yapılan 75 baz puanlık daraltma sonrası kredi faizlerininde aşağı çekilmesi gündemde. Bankaların başta konut kredileri olmak üzere tüketici kredisi faizlerinde indirime gitmesi bekleniyor.

Merkez Bankası, dün yapılan Para Politikası Kurulu'nda (PPK) bir hafta vadeli repo faiz oranını beklendiği gibi yüzde 8.25'te sabit tutarken, faiz koridorunun üst bandını oluşturan marjinal fonlama oranını sürpriz bir şekilde 75 baz puan düşürerek yüzde 11.25'e çekti. Banka kredi faiz oranlarını etkileyen bir parametre olan faiz koridorunun üst bandında atılan bu adım sonrası bankalarında kredi faizlerini aşağı çekmesi bekleniyor.


Merkez Bankası piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını ise yüzde 11.5'ten yüzde 10.75'e indirirken, borçlanma faiz oranını yüzde 7.5 düzeyinde sabit tuttu.

10 yıl önce