|

Krizle yaşamayı öğrendik

OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran, “Krizleri elle gelen düğün bayramdır diye gayet soğukkanlı karşılıyoruz” dedi.

00:00 - 20/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:12 - 20/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Krizle yaşamayı öğrendik
Krizle yaşamayı öğrendik

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, yeni bir kriz dalgasının yaklaştığına dikkat çekerek, “Depremle yaşamayı öğrenmek gibi krizle yaşamayı öğrendik. Eskiden olsa korkardık. Yunanistan'dan daha tecrübeliyiz” dedi.

DİBİN NERESİNDEYİZ?

Türkiye'nin ithal ettiği makinelerin yüzde 70'inin Türkiye'de üretildiği halde ithal edildiğini ifade eden Dalgakıran, gelişmiş ülkelere ihracat yapan Türk makine sanayinin Türkiye'de rağbet görmediğine dikkat çekti. Basın mensuplarıyla iftar davetinde buluşan Dalgakıran, ekonomik krizlerin yanı sıra makine sektörünün önümüzdeki dönemde vizyon ve stratejilerine değindi. Dalgakıran, iş hayatına atıldığı günlerden bu yana sürekli ekonomik krizler yaşandığına işaret ederek, “1991, 1994, 1997 ve 2001'de krizler gördüm. Tekrar 2008 yılında yaşanan kriz yaşadık. 2011'de de acaba dibin neresindeyiz demeye başladık. Artık Türkiye'deki krizler bitti, dünyadakiler başladı. Eskiden olsa çok korkardık. Krizleri elle gelen düğün bayramdır diye gayet soğukkanlı karşılıyoruz” dedi.Dünya ekonomisindeki değişimle birlikte Türkiye'deki sanayinin de dönüşüm içine girdiğini aktaran Adnan Dalgakıran, dünya üretiminin yüzde 51'nin yapıldığı Uzakdoğu'ya makine ihracatında yüzde 25'lik gümrük duvarı ile karşı karşıya geldiklerini vurguladı



13 yıl önce