|

LPG patladı gitti

Benzin fiyatlarına arka arkaya gelen zamlar LPG'ye olan talebi artırıyor. Türkiye'de, ekonomik olmasının yanında LPG'ye güvenin artmasıyla LPG'li araç sayısı 4 milyonu geçti ve bu sayı gün geçtikçe yükseliyor. Özellikle yaz yaklaştıkça uzun yolculuklar için LPG'ye ekstra talep de var. Hal böyle olunca uzmanlar 2015 yılının otogaza talepte rekor yıl olacağını öngörüyorlar.

Yeni Şafak
12:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 09:01 - 28/04/2015 Salı
IHA

Benzine göre daha temiz bir yakıt olan otogaz, motorun daha sessiz çalışmasını sağlar ve ömrünü uzatıyor. En önemli özelliği ise ucuz oluşu ve yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağlaması.


LPG konusunda hizmet veren bir firmanın yetkilisi Emre Deler, araçların her 10 bin km veya 6 ayda bir periyodik bakımlarının yapılması gerektiğini söyledi.


Emre Deler, “Tavan fiyat uygulamasının bitmesiyle benzin fiyatlarına zam üstüne zam yapılıyor. Vatandaş araçlarını daha rahat kullanabilmek için otogaza geçiyor. Örnek vermek gerekirse ortalama bir aracın 400TL ile gideceği bin km'lik yolu, LPG'li bir araç yüzde 40 tasarruf oranıyla yaklaşık 240 TL'ye gidebilir" diye konuştu.

#LPG
#Otogaz
#emre deler
9 yıl önce