|

LPG'de bilgi güvenliği

00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 23:34 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
LPG'de bilgi güvenliği
LPG'de bilgi güvenliği

Gasitaly Genel Müdürü Selat Metin, toplumumuzda varolan oto LPG güvenliği hakkındaki endişelerin yersiz olduğunu ve bilgi eksikliğinden kaynaklandığına işaret etti. Metin, 'LPG sektöründe üretim, tasarım ve yardımcı ekipmanlar sürekli olarak teknolojiye paralel geliştirilmekte. Ayrıca tüketici gün geçtikçe bilinçlenerek, ucuz dönüşümden ziyade, güvenli ve kaliteli uygulamaları tercih ediyor. Araç tankları sanılanın aksine en sıkı standartları karşılamak için zorlu çarpışma testlerinden geçiriliyor. Bu test sonuçlarına göre geleneksel yakıt tanklarına oranla bir LPG tankının 20 kat daha güçlü olduğu kanıtlandı." dedi.

GÜVENLİK KORUMASI

Otogaz yakıt sisteminin, gelişmiş basınç regülatörleri ve emniyet valfleri ile korunduğunu ifade eden Metin, 'Otomobillerde, gaz dedektörleri ve diğer emniyet valfleri motor çalışırken sadece yakıt akışı sağlar. Yakıt hattının kopması durumunda bu valfler tanktan yakıt akışını keser. Ayrıca otogaz tankları kapasitesi yüzde 80'e ulaştığında dolum işlemini durdurur. Araç bir kaza durumunda alev alsa bile, gaz tankı kırılma ve daha fazla hasar verme ihtimaline karşı tahliye valfi ile tank basıncını kontrollü olarak düşürür' dedi.


Riskler testten geçiyor

LPG'li araç kazaları sonrası çıkan haberlerin toplumumuzdaki endişeleri artırdığına dikkat çeken Gasitaly Genel Müdürü Selat Metin, 'Hollandalı araştırma enstitüsü TNO tarafından gerçekleştirilen risk değerlendirmesi çalışmasında, otogaz dönüşümü kaliteli yapılmış yeni araçların güvenliğinin benzine göre daha iyi olduğu belirtiliyor." dedi.



12 yıl önce