|

Memurlara zam farkı ve gecikme zammı

Ankara
00:00 - 27/05/2012 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 27/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
Memurlara zam farkı ve gecikme zammı
Memurlara zam farkı ve gecikme zammı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşılan hükümler uyarınca, memurlara 1 Ocak-15 Mayıs tarihlerini kapsayan dönem için maaş farkının yanı sıra gecikme zammı ödeneceğini belirtti. Gündoğdu, toplu sözleşme masasında Memur-Sen'in, elde ettiği kazanımların kanun hükmünde olduğuna işaret ederek, "29 Mayıs'ta Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği zam kararı ile toplu sözleşme masasında anlaşılan hükümler, herhangi bir mercinin onayına gerek duyulmadan doğrudan yürürlüğe girecek' dedi.

Elde edilen kazanımlar

* Öğretmenlerin yılda 1 kere aldıkları 600 TL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 700 TL'ye çıkarıldı.

* Emekli olmaları durumunda memurlara ödenen 801 TL emeklilik ödeneği, 901 TL'ye yükseltilecek.

* 4/C'lilerin 11 ay olan çalışma süresi 11 ay 28 güne çıkarılacak.

* Kadrolu kamu görevlilerinin yararlandığı ücretsiz yemek hizmetinden sözleşmeli personeller de yararlanacak.

* Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenen ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenecek.

* Yüksek lisans ve doktora yapmış öğretmenlere, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 artırımlı ödenecek.

* Sağlık Bakanlığındaki tabip dışı personel ile üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu'ndaki tüm personelin döner sermayelerinden ek ödeme tutarı kadar olan kısmı, aylıklarla ödenecek.

* 112 acil sağlık hizmeti personeli döner sermayelerini 'özellikli birim' kapsamından alacak.

* Sağlık personelinin nöbet ücretleri dini bayram günleri için yüzde 20 artırımlı ödenecek.

* Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

* Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü orman muhafaza memurları, resmi üniformalı oldukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

* Kamu iktisadi teşebbüslerince bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğlerince yayınlanan kira birim bedellerinin yüzde 85'i tahsil edilecek.

* Kurum ve kuruluşların belediye ve mücavir alan sınırları dışında olan kamu konutlarından kira bedeli alınmayacak.

* Cami ve mescitlerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.



12 yıl önce