|

Merkez'den yeni faiz açıklaması

Merkez Bankası, dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklediğini açıkladı. Merkez, dün verdikleri faiz indirim kararı için "ıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul, faiz oranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun gördü" dedi.

Yeni Şafak
13:12 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 25/02/2015 Çarşamba
IHA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ’İktisadi Görünüm ve Para Politikası Sunumu’nu yayımladı. Sunumda; "Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir. Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir" denildi.


Uygulanan temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makroihtiyati önlemler enflasyonu, özellikle enerji ve gıda dışı (çekirdek) enflasyon göstergelerini ve enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkilediği açıklandı.


FAİZDE ÖLÇÜLÜ TUTUM

Sunumun devamında şu ifadelere yer verildi; "Enflasyondaki düşüşün kalıcı olması için para politikasında temkinli bir yaklaşım gerekmektedir. Gıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul, faiz oranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun görmüştür.


Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir".

#Merkez Bankası
#Faiz
#İktisadi Görünüm ve Para Politikası Sunumu
9 yıl önce