|

Moody’s’e şok cevap

Türk bankacılık sektörünün görünümünü negatif olarak yorumlayan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’e cevap Türkiye Bankalar Birliği’nden geldi. TBB Başkanı Hüseyin Aydın, “Şokları yönetebiliriz. Negatif değerlendirmeye katılmıyoruz” cevabını verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:50 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Türk bankacılık sektörünün negatif göründüğünü söyleyen Moody's'e cevap verdi.



RİSKLERE KARŞI GÜÇLÜYÜZ MESAJI


Raporda, uluslararası para ve sermaye piyasalarında kaynak maliyetinin yükseldiği, Türkiye'de enflasyonun yüksek olduğu, milli gelir büyüme hızının ve kredi büyümesinin yavaşladığı hususlarına yer verildiğini hatırlatan Aydın, şunları ifade etti: “Bu gelişmelerin bankaların kredi risklerini artırdığı, karlılığını ise azalttığı belirtilmiştir. Öte yandan, sektörün güçlü özkaynakları sayesinde artan riskleri rahat bir şekilde yönetebileceği de vurgulanmıştır. Raporda, sorunlu kredi oranlarında bir miktar yükseliş görülebileceği vurgulanmış olmasına karşın, bankacılık sektörünün risk yönetim anlayışı ve sermaye yapısı çerçevesinde olası kredi kayıplarını absorbe edebilecek tamponları bulunduğu açıkça belirtilmiştir. Buna ek olarak söz konusu kuruluş tarafından yapılan stres testleri de benzer şekilde sektörün risklere karşı güçlü olduğunu göstermektedir.”



KAMU YÜKÜ AZALSIN


Sektörün makul ölçüdeki riskleri ve beklenmedik şokları yönetebileceği görüşünde olduğunu belirten Aydın, son dönemde alınan önlemler sayesinde makro ekonomik risklerin dengelendiği ve yüksek sermaye yeterliliği de dikkate alındığında, sektöre ilişkin görünümün negatif olarak yorumlanması görüşüne katılmadıklarını ifade etti. Aydın, aracılık maliyetlerini yükselten kamusal yüklerin azaltılması gerektiğini düşündüklerini kaydetti.


#Türkiye Bankalar Birliği
#Moody's
#Türk bankaları
9 yıl önce