|

MÜSİAD’dan huzur ve istikrar çağrısı

MÜSİAD’ın dün Çanakkale’de yaptığı Başkanlar Toplantısı’nda Türkiye’nin öne çıkan ekonomik ve siyasi konuları ele alındı. Toplantı sonrasında MÜSİAD’dan yapılan açıklamada; huzur, güven ve istikrarın devamının önemine dikkat çekildi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Başkanlar Toplantısı, dün Çanakkale'de gerçekleştirildi. Türkiye'nin öne çıkan ekonomik ve siyasi konularının ele alındığı toplantı sonrasında yapılan açıklamada, “Huzur, güven ve istikrarın devamını arzu ediyoruz” denildi.



'REEL HEDEFLERE İHTİYAÇ VAR'


“Ülkemizin, kaynak alt yapımızı bozacak, finansmanı belirsiz veya yapılamayacak vaatlere değil mevcut kazanımların büyümesini sağlayacak, güçlü ve reel hedeflere ihtiyacı vardır” ifadelerine yer verilen açıklamada, Hükümetin 25 Maddelik Dönüşüm Programı'nın, yeni bir ekonomi hikâyesinin ana çerçevesini oluşturduğu vurgulandı.



'ACİL ARA ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ'


Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Uluslararası konjonktür ve iç piyasa dinamikleri sebebiyle yavaşlayan ekonominin acilen canlandırılmasına ihtiyaç vardır. Orta ve uzun vadeli planlamalarla yapısal ve yönetişim reformlarına odaklanılıp bütçe disiplini de elden bırakılmazken, kısa vadede acil ara çözümlere ihtiyaç vardır.”


#Başkanlar Toplantısı
#müsiad
#istikrar
9 yıl önce