|

Müteahhit de fedakar olmalı

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm için müteahhitlere önemli mesajlar verdi. Turan, “Deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa ‘bundan nasıl zenginleşiriz’ diye değil, ‘nasıl bir fedakarlık yapabiliriz’ bilinciyle yaklaşılmalı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:58 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm konusunda daha ideal bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Toplum deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa bundan nasıl zenginleşiriz diye değil, nasıl bir fedakarlık yapabiliriz bilinciyle yaklaşılmalı” dedi. TOKİ'nin bu yıl 50 bin konut inşa etmeyi hedeflediğini aktaran Turan, toplamda 655 bine yakın konut inşa eden TOKİ'nin bu yıl 50 bin konut hedefini aşacağını, 55-60 bin bandını içeren stratejileri çalıştıklarını belirterek, “Şu anda 17 bine yakın konutun ihalesini yapmışız ya da ihale aşamasına getirmişiz, inşallah yıl sonunda 50 bini aşmış olacağız” dedi.



5 BELEDİYEYLE ÇALIŞMA


TOKİ'nin yerel yönetimlerle beraber yerinde kentsel dönüşüm hamlesi başlatacağını bildiren Ergün Turan, bu yaz kentsel dönüşüm için çok farklı bir aktivasyonu başlatacaklarını, 5 farklı belediyeyle çalışmaları olduğunu aktardı. Turan, şöyle devam etti: “Biz, kar amacı gütmüyoruz ama bir müteahhit doğal olarak bir yere yatırım yapacaksa kar edebileceği bir imar gerekir o adama. İstanbul'un artık her bir metrekaresi kıymetle değerlendirilmesi, üzerinde ince düşünülmesi gereken yerlerdir.”



NASIL ZENGİNLEŞİRİZ DİYENLER


Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Turan, şöyle devam etti: "Biz, 'bir felaket gelecek, kentsel dönüşüm yapmamız lazım' diyoruz. Masada oturan paydaşlar şunu konuşuyorlar, 'nasıl zenginleşiriz bu felaketten.' Bir toplum deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa bundan nasıl zenginleşiriz diye değil, nasıl bir fedakarlık yaparız da biz kendimizi, gelecek neslimizi ve ülkemizi bu felaketten koruruz bilinciyle yaklaşması lazım."



Kayaşehir'e 7 bin 500 sosyal konut için ihale


Kayaşehir'de satışa sunulan bin 500 konutun yanında yaklaşık 4 bin 500 konutun daha ihalesini yaptıklarını anlatan Turan, şöyle devam etti: “Yıl sonuna kadar da 2 bin 500-3 bin tane daha ihale yapacağız. Yıl sonuna kadar 7 bin 500 civarında sosyal konutun ihalesini yapmış olacağız. Üst gelir grubuna değil alt ve orta gelir grubuna bizim yaptığımız konutlar bunlar. Önümüzdeki süreçte de yine bizim Kayaşehir bölgesi için arazi üretimlerimiz devam ediyor. Biz bir taraftan kamulaştırmalar yapıyoruz, yeni imar alanları oluşturuyoruz. Tuzla tarafında pendik civarında yine konut geliştirme alanlarımız var. Buralarda da yine sosyal konut alanları yapmayı planlıyoruz.”


#Mehmet Ergün Turan
#toki
#kayaşehir
9 yıl önce